Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

www.opsprsiasi.ro: un site pentru învățământul catolic din Moldova

Noul an școlar 2013-2014 aduce în spațiul cibernetic și un site nou pentru profesori și elevi. Site-ul www.opsprsiasi.ro a fost proiectat în cadrul Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza romano-catolică de Iași pentru a fi un instrument util la îndemâna cadrelor didactice și nu numai. Beneficiind de sprijinul și binecuvântarea Cancelariei Episcopale, site-ul este o carte de vizită a învățământului religios înfăptuit de Biserica Catolică din Moldova.

Din punct de vedere tehnic, site-ul a fost realizat după cele mai noi orientări în domeniu de domnul inginer Fabian David. Site-ul dispune de o distribuție grafică elegantă, ce permite găsirea cu ușurință a materialului dorit. Posibilitatea de a primi noutățile prin e-mail, motorul de căutare, contorul de vizitatori, cartea de oaspeți sunt doar câteva dintre facilitățile disponibile.

Materialele ce pot fi găsite pe site acoperă o paletă largă de preocupări, de la evenimentele recente în care au fost implicați profesori și elevi până la programe și materiale didactice auxiliare. Cel interesat de implicarea Bisericii în educația religioasă poate afla informații despre grădinițele confesionale, școlile catolice și predarea religiei în școli. Sunt postate informații despre Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, despre personalul didactic încadrat la disciplina religie, despre programele școlare, calendarul de activități și concursurile școlare. Au fost anexate, de asemenea, și principalele documente legislative ce reglează funcționarea sistemului educativ.

Paginile site-ului www.opsprsiasi.ro vor fi îmbogățite treptat cu materiale noi, actualizate, care sperăm să satisfacă nevoile reale ale celor interesați și să contribuie la creșterea calității în educație, mai ales din perspectiva învățământului religios. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea site-ului și care, în continuare, vor face posibilă actualizarea și funcționarea sa.

Pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv.,
inspector școlar diecezan


 

lecturi: 4.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat