Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Simpozionul "Familia la școala credinței" - Ziua I

Deschis în mod solemn marți seara, 27 august 2013, Simpozionul "Familia la școala credinței" a debutat în prima zi, miercuri, 28 august 2013, cu celebrarea sfintei Liturghii, după care, în Aula magna a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" a început prezentarea celor patru conferințe programate pentru această zi.

Cea care a prezentat prima temă a fost Claudia Cufoian, directoarea Fundației "Sacro Cuore" din Baia Mare, care i-a introdus pe participanți în misterele perioadei de dinainte de căsătorie. Esențial din această conferința s-a reținut că tinerii care se pregătesc pentru căsătorie trebuie să țină cont de persoana cealaltă în integralitatea ei și nu doar de o parte din ea, mai exact, nu trebuie să țină cont de ceea ce poate să-i dea, ci de ceea ce este în ansamblul ei.

A doua conferință, ținută de pr. dr. Iosif Enășoae, a avut ca rol fundamentarea sacramentului căsătoriei în misterul credinței, în opera creației și a răscumpărării.

Au urmat apoi soții Iosif și Eugenia Dămătăr care au subliniat importanța muncii în viața familiei, ca și rolul antreprenorului, al angajatorului, ca și al angajatului în ceea ce înseamnă buna desfășurare a unei afaceri, fie ea și familială.

La final, Maricica Bejenaru, printr-o splendidă mărturie de familie, ne-a făcut cunoscut drumul pe care trebuie să-l parcurgă o familie în descoperirea și susținerea unei vocații.

După amiază a avut loc vizionarea filmului "Viața e frumoasă" care a lăsat o amprentă destul de puternică în inimile celor prezenți, fapt vizibil pe fețele tuturor.

Între timp, copiii au avut un program separat, putând să experimenteze atât prietenia altor copii, cât și o gamă variată de jocuri, coordonate de către sr. Francesca, de la Surorile Patimii, de la Butea.

Au urmat apoi discuțiile în grupuri mici și împărtășirile din plen. În esență, în urma acestor discuții a reieșit nevoia de o pregătire, nu doar religioasă a tinerilor la căsătorie, ci și umană și psihologică, însoțirea familiei și după căsătorie, ca și implicarea familiilor în formarea viitoarelor familii.

Prima zi s-a încheiat cu rugăciunea completoriului și binecuvântarea finală.

Mulțumim lui Dumnezeu și Sfintei Familii de la Nazaret că ne-a dat posibilitatea să fim în aceste zile o mare familie de familii.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 august: Iași: Simpozionul "Familia la școala credinței" - Ziua I

* * *

Pagina specială: Întâlnirea diecezană a familiilor - Iași, 27-30 august 2013


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat