Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Tabăra pentru copii "Aventurile lui Cristofor Cel Uriaș"

O dată cu începerea verii, iată că apar și taberele. Așa s-a întâmplat și la noi când, la 15 august 2013, au sosit la Valea Mică voluntari, atât italieni, cât și români veniți din Dărmănești, Sibiu și București, însoțiți de sora Elize din Dărmănești și părintele Stefano Conotter din București. Toți aceștia fac parte din Mișcarea Eclezială Carmelită, la fel ca și cei câțiva tineri din Valea Mică care au ajutat la desfășurarea taberei.

Imediat după ce s-au cunoscut, au plecat prin sat cu muzică, baloane și afișe, pentru a-i anunța pe copii de începerea taberei.

Iar de pe 16 august până pe 21 august, li s-au alăturat tinerilor aproximativ 70 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. Tema acestei tabere a fost: "Aventurile lui Cristofor cel Uriaș", unde cu toții l-au redescoperit pe Isus în scenetele de zi cu zi, pregătite de animatori.

Pe la sfârșitul taberei, cu toții au vizitat împrejurimile, iar seara au făcut un foc de tabără pentru a încheia cum se cuvine aceste zile.

Cele cinci zile au fost constructive atât pentru copiii care s-au recreat, cât și pentru tinerii animatori care au trăit momente minunate și au împărțit experiențe împreună.

La finalul acestor zile deosebite dorim să aducem mulțumiri bunului Dumnezeu pentru vremea pe care ne-a oferit-o, părintelui paroh pentru ajutorul oferit atât pe plan spiritual cât și material. Un gând de mulțumire se îndreaptă și către părintele Stefano care ne-a îndrumat în această tabără. Gândul de mulțumire se îndreaptă și către animatori, atât cei italieni cât și români care au contribuit la realizarea unei tabere de succes.

Nu în ultimul rând, trebuie să le mulțumim și familiilor care ne-au găzduit și astfel ne-au ajutat să ducem la bun sfârșit această tabără.

Alina Joca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-21 august: Valea Mică: Tabăra pentru copii "Aventurile lui Cristofor Cel Uriaș"


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat