Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Administrarea Mirului

După o perioadă de șase luni de zile de pregătire catehetică, în ultima lună făcându-se o aprofundare a învățăturii Bisericii, 228 de copii și adolescenți din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești au trăit bucuria administrării sacramentului Mirului, vineri, 16 august 2013, prin mâinile Preasfințitului Petru Gherghel și ale Preasfințitului Aurel Percă.

Candidații la Mir, îmbrăcați de sărbătoare și însoțiți de părinți și nași, alături de părintele paroh, Ioan Jicmon și ceilalți preoți veniți la sărbătoare, i-au întâmpinat pe păstorii diecezei noastre, la intrarea în curtea bisericii noi.

Au fost prezenți 28 de preoți, parohi și vicari, care i-au însoțit cu rugăciunile lor pe copiii plini de emoție și entuziasm.

Părintele paroh a adresat cuvinte de bun venit episcopilor, din partea copiilor și a întregii comunități, cu rugămintea de a-l invoca pe Duhul Sfânt să coboare cu darurile sale asupra lor.

La începutul predicii, Preasfințitul Aurel a chemat alături de el șapte copii, care să îl "ajute" la predică și care să răspundă la unele întrebări adresate lor. El a subliniat rolul Duhului Sfânt în viața oamenilor și a Bisericii și cât de necesar este să îl primim și să îl chemăm pentru a ne întări în mărturisirea credinței noastre.

După predică a urmat reînnoirea făgăduințelor de la Botez, pe care candidații au făcut-o cu lumânări aprinse în mâini. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt a urmat administrarea Mirului.

La sfârșitul Liturghiei, un reprezentat al candidaților la Mir a mulțumit episcopilor pentru celebrare și pentru că Dumnezeu l-a dăruit pe Duhul Sfânt prin mâinile lor. Mulțumiri au fost adresate și celor care i-au însoțit pe copii în pregătirea catehetică, în pregătirea sărbătorii, preoților, părinților, nașilor și tuturor celor care s-au implicat în pregătirea acestei minunate sărbători.

Pr. Gabriel Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 august: Pildești: Administrarea Mirului


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat