Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul tinerilor la Cacica: Arată-ni-l pe Isus!

Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica și în acest an s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a-i primi pe fiii Mariei. Și tinerii au răspuns acestei invitații și s-au întâlnit în ziua de 14 august 2013 pentru a parcurge un drum pe jos spre sanctuarul sfintei Fecioare Maria fiind însoțiți fiind de PS Aurel Percă și de pr. Felix Roca. Motoul pelerinajului tinerilor din acest an a fost "Arată-ni-l pe Isus!"

Tinerii, veniți din diferite parohii, au fost așteptați de către tinerii voluntari și pr. Felix Roca la locul de după calea ferată. Au intonat împreună cântece religioase și s-au bucurat de revederea cu ceilalți tineri, așa cum se bucură frații, atunci când se reîntâlnesc după mai mult timp. După sosirea Preasfințitului Aurel Percă, la ora 12.00, pelerinajul tinerilor a continuat pe jos. În timpul procesiunii către sanctuar tinerii s-au rugat sfântul Rozariu, i-au cântat Mariei și au înălțat ruga lor cu intențiile pe care fiecare le purta în suflet.

La sanctuar, tinerii au fost întâmpinați de către ceilalți pelerini împreună cu părintele paroh Romuald Bulai, care le-a mulțumit tinerilor și le-a urat zile pline de har și binecuvântări. După această procesiune, pelerinii au participat în continuare la momentele de rugăciune: calea crucii, adorația euharistică, sfânta Liturghie și spre seară privegherea mariană. În special cântările de la sfânta Liturghie de la ora 18.00 au fost susținute de tineri.

Am trăit cu adevărat momentele unui pelerinaj: plecarea, cu rugăciunea și binecuvântarea episcopului; privirea spre cer, care însoțea rugăciunea înălțată spre Maria; efortul, căci și soarele ne-a călăuzit cu razele sale pe acest drum; comuniunea, deoarece au fost prezenți tineri din mai multe parohii; umilința și recunoștința, dar mai ales bucuria apropierii de Maria.

Alexandra Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-15 august: Pelerinajul tinerilor la Cacica


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat