Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Campus pentru copii "Credința, izvor de viață, de pace și de bucurie"

Lungă a fost vara aceasta în așteptarea campusului pentru copii. Desfășurat, de obicei, nu mult după terminarea anului școlar, anul acesta, la Luizi-Călugăra, campusul copiilor cu tema "Credința, izvor de viață, de pace și de bucurie" a avut loc în perioada 6-10 august 2013.

Deși evenimentele din ultima perioadă ne-au descurajat puțin, entuziasmul copiilor care nu mai conteneau cu întrebarea "Când începem campusul?" ne-a mobilizat. Astfel că deschiderea campusului, programată pentru luni, 5 august, a fost marți, 6 august, pentru a mai putea pune la punct ultimele detalii pentru buna desfășurare a programului. Cu mic, cu mare, de la grădiniță, la clasa a VII-a și chiar la facultate (animatori), ne-am prezentat la ora 14 în fața căminului cultural din Luizi-Călugăra în fiecare zi a săptămânii pentru a fi împreună, pentru a ne simți bine împreună, pentru a învăța lucruri noi și, mai cu seamă, pentru a fi alături de prietenul copiilor și marele nostru sprijin, Isus.

Așa cum am amintit, deschiderea campusului pentru copiii din Luizi-Călugăra a fost marți, 6 august, la ora 14, iar până vineri, programul a rămas asemănător, cu excepția introducerii din prima zi. Pr. Gabriel Bogleș, responsabil cu copiii din comunitate și organizatorul campusului, împreună cu preoții noștri, cu domnul Aurel Varga, primar, domnul Petru Ciurea, directorul școlii, după ce ne-au adresat gânduri de încurajare, am vizionat câte un fragment de film animat inspirat din viața lui Isus.

În prima zi s-a abordat tema încrederii, în cea de-a doua zi, tema rugăciunii, în a treia zi, tema iertării, iar in ultima zi de cateheze, tema renunțării. Am spus cateheze pentru că, imediat după vizionarea acestor secvențe din viața lui Isus, copiii, împărțiți pe clase, s-au îndreptat spre săli, unde, ajutați de animatori, au dezbătut temele propuse pentru fiecare zi în parte.

După cateheză, fiecare copil a avut posibilitatea de a confecționa diferite obiecte, suveniruri, amintiri. După un timp de joacă și dans, a urmat onorarea invitației lui Isus în casa sa. În aceeași formație, începând cu cei mai mici, grădinița, și terminând șirul cu cei mari, clasa a VII-a, ne-am îndreptat spre biserică, pentru a-i mulțumi Domnului pentru minunata zi ce avea să se termine.

În ultima zi a campusului, sâmbătă, 10 august, ne-am adunat în fața bisericii în jurul orei 8.30 dimineață, pentru ca la ora 9 să începem ziua cu o sfântă Liturghie. Astfel că, după terminarea sfintei Liturghii, ne-am îndreptat spre terenul de sport al școlii pentru spectacolul pregătit de animatori. Bucuria se citea pe fețele tuturor în această zi însorită, chiar călduroasă; bucuria de a fi trăit alături de Isus, bucuria de a fi învățat multe, bucuria de a ne fi făcut prieteni noi. Și pentru ca nimeni să nu poată uita această zi, am încheiat, atât ziua, dar și campusul cu o mare bătaie cu apă.

Mulțumind Domnului pentru această săptămâna rodnică, părintelui paroh Daniel Lucaci care ne-a fost alături, dar și preoților din comunitate, surorilor franciscane misionare de Assisi, animatorilor, cât și autorităților locale dar și altor persoane pentru sponsorizare, rămânem la fel de voioși și plini de viață în așteptarea campusului de anul viitor.

Pace și bine!

Monica-Alina Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-10 august: Luizi-Călugăra: Campus pentru copii "Credința, izvor de viață, de pace și de bucurie"


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat