Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vatican: Angelus (15 august 2013)

Iubiți frați și surori,

La sfârșitul acestei celebrări ne adresăm Fecioarei Maria cu rugăciunea Angelus. Drumul Mariei spre cer a început de la acel "da" rostit la Nazaret, ca răspuns dat Trimisului ceresc care îi vestea voința lui Dumnezeu pentru ea. Și în realitate este chiar așa: fiecare "da" spus lui Dumnezeu este un pas spre cer, spre viața veșnică. Pentru că asta vrea Domnul: ca toți fiii săi să aibă viața din belșug! Dumnezeu ne vrea pe toți cu el, în casa sa!

Din păcate vin vești dureroase din Egipt. Doresc să asigur rugăciunea mea pentru toate victimele și rudele lor, pentru răniți și pentru cei care suferă. Să ne rugăm împreună pentru pace, dialog, reconciliere în acea îndrăgită țară și în lumea întreagă. Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi! Să spunem cu toții: Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi!

Doresc să amintesc a 25-a aniversare a scrisorii apostolice Mulieris dignitatem a fericitului papă Ioan Paul al II-lea, despre demnitatea și vocația femeii. Acest document este bogat în idei care merită să fie reluate și dezvoltate; și la baza a toate este figura Mariei, de fapt a apărut cu ocazia Anului Marian. Să ne însușim rugăciunea pusă la sfârșitul acestei scrisori apostolice (cf. nr. 31): pentru ca, meditând misterul biblic al femeii, condensat în Maria, toate femeile să se găsească acolo pe ele însele și plinătatea vocației lor și toată Biserica să aprofundeze și să înțeleagă mai mult rolul atât de mare și important al femeii.

Mulțumesc tuturor celor prezenți, locuitorilor din Castel Gandolfo și pelerinilor! Vă mulțumesc vouă și locuitorilor din Castel Gandolfo, multe mulțumiri!... Și tuturor pelerinilor, îndeosebi celor din Guineea cu episcopul lor. Salut cu afecțiune elevii de la Colegiul Pasionist "Michael Ham" din Vicente Lopez, Argentina; precum și pe toți tinerii din Fanfara de muzică de la Colegiul José de Jesus Regolledo din Coapetec, Mexic.

Și acum, cu toții împreună, s-o rugăm pe Sfânta Fecioară: Angelus Domini...

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat