Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Al X-lea Capitul general al Fiicelor Sfântului Paul

La Ariccia (lângă Roma), se va deschide, joi, 15 august 2013, cel de-a X-lea Capitul general al Fiicelor Sfântului Paul, a cărui temă va fi "Credem și de aceea vorbim. Cu credință curajoasă și profetică facem tuturor «caritatea adevărului»", fiind așteptate să participe 68 de pauline, provenite din toate continentele. Încheierea acestei ediții a capitulului este prevăzută pentru 15 septembrie 2013.

Tema, în sintonie cu perspectivele Anului Credinței și cu angajamentul pentru noua evanghelizare, exprimă inima identității apostolice a Fiicelor Sfântului Paul, chemate să-l trăiască și să-l comunice pe Isus Cristos care este "calea, adevărul și viața" (In 14,6), dând mărturie și anunțând "puterea și frumusețea credinței" (după cum se citește în scrisoarea apostolică Porta fidei a papei emerit Benedict al XVI-lea) în cultura comunicării și, în mod special, astăzi, cu un hotărât angajament în rețea.

Fondate în 1915 de fericitul Giacomo Alberione, apostol autentic al comunicațiilor sociale, cu colaborarea venerabilei sore Tecla Merlo, a cărei proces de beatificare este în curs de desfășurare, astăzi Fiicele Sfântului Paul sunt în ajunul primului centenar al Familiei Pauline și al nașterii lor.

Prezente în 52 de țări, cu un total de 2.309 surori și 235 tinere în formare, acestea își desfășoară misiunea prin intermediul centrelor de producție editorială multimedială și digitală, revistelor tipărite și on-line, librăriilor și altor centre de difuzare, site-urilor web, radioului și tv (și web radio și web tv), formării critice la folosirea mijloacelor de comunicare, animării biblice și în domeniul comunicării.

Referința constantă rămâne sfântul Paul, apostolul neamurilor, de la care paulinele iau spiritul, retrăindu-l în prezent, și percep urgența de a redescoperi în mistica apostolică trăită de Paul și interpretată de fondator, puterea unificatoare a spiritualității și a misiunii profetice.

Chiar pornind de la expresia paulină "Credem, de aceea vorbim" (cf. 2Cor 4,13) ce a inspirat tema celui de-al X-lea Capitul general, participantele se vor confrunta pentru a găsi itinerarii care să ajute la maturizarea unei credințe autentice în întâlnirea cu Cristos și a exprima "natura docentă" proprie congregației.

Capitulul prevede alegerea noului Guvern general și hotărârea alegerilor prioritare a acțiunii apostolice pentru următorii șase ani.

Fiicele Sfântului Paul


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat