Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bijghir: Campus de vară

În perioada 26 august - 1 septembrie 2013, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" din Bijghir s-a desfășurat campusul de vară pentru copiii din comunitate.

În Anul credinței pe plan universal și în Anul ieremian pe plan diecezan, după mult timp de așteptare, copiii au primit cu nespusă bucurie vestea că în parohie se organizează un campus de vară pe tema "Viața fericitului Ieremia".

Începând din 26 august, de la ora 9.00, grupuri de copii de toate vârstele au început să se adune la oratoriul parohial pentru a începe împreună cu animatorii mult așteptatul timp de formare umană și spirituală. Copiii, în număr aproximativ de 130, au fost împărțiți în patru grupe, având o culoare specifică fiecare, și luați în grijă de către cei 20 de animatori.

Ziua începea cu o rugăciune, după care urma un moment de înviorare cu bansuri și intonarea imnului. Imediat după aceasta urma prezentarea unui tablou din sceneta "Fericitul Ieremia", al căror protagoniști au fost talentații animatori. Nu au lipsit nici momentele de catehizare coordonate de șefii grupelor, având ca bază de inspirație sceneta reprezentată. Cu acest moment se încheia prima parte a zilei.

După amiază, de la orele 14.00, cu toți se reuneau pentru cea de-a doua parte a zilei, în care atenția era îndreptată spre momentele de concursuri, timp în care fiecare grupă își încerca abilitățile intelectuale, fizice și psihice pentru a putea câștiga fiecare joc. Drept mulțumire pentru fiecare zi copiii și animatorii se îndreptau spre biserică pentru a încheia ziua înălțând o rugă mulțumire bunului Dumnezeu pentru minunatele momente și pentru jertfa Fiului său. În cadrul Liturghiei, părintele schița în câteva minute principalele idei din sceneta zilei, încercând să scoată în evidență caracterul vieții pline de iubire a Fericitului Ieremia pentru persoanele neajutorate și față de Dumnezeu și Maica Domnului.

Campusul parohial s-a încheiat duminică seara după Liturghie, când fiecare grupă a prezentat un frumos și minunat moment artistic, o muncă apreciată sincer de toți.

Trăim într-un timp când fiecare persoană ține la imaginea sa, folosindu-se de toate mijloacele pentru a și-o îmbunătăți. În acest timp este acută invitația de a privi la sfinții ce și-au câștigat o imagine inalterabilă, imitându-l pe Cristos. Cu privire la fericitul Ieremia, după ce a trecut la Domnul, toți cei care îl cunoșteau au spus: "A murit sfântul". Eu, tu, cum vrem să fim recunoscuți aici de oameni și dincolo de Dumnezeu?

Mulțumim tuturor pentru sprijin și îi încredințăm pe toți, prin mijlocirea fericitului Ieremia, lui Cristos și Maicii sale Preasfinte.

Pr. Anton-Valentin David

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 august - 1 septembrie: Bijghir: Campus de vară


 

lecturi: 5.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat