Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bogata: Campus pentru copii

În perioada 14-17 august 2013, a avut loc campusul de vară pentru copiii din Parohia Bogata, campus organizat de pr. paroh Isidor Mîrț, în cadrul programului de pregătire apropiată pentru Prima Sfântă Împărtășanie și consacrarea altarului împreună cu sfințirea bisericii.

Au participat 60 de copii și 7 animatori. Tema acestui campus a fost prietenia, iar numele echipelor au fost Încrederea și Sinceritatea, având fiecare grup propriul slogan și propriul imn specific denumirii echipei.

Campusul s-a desfășurat după un program bine stabilit ca să-i ajute pe copii în formarea spirituală și umană.

Programul de dimineața a început la ora 9.00 și s-a terminat la ora 12.00 recitând rugăciunea Îngerul Domnului. Dimineața s-a recitat rugăciunea campusului și s-a cântat imnul. Cateheza s-a desfășurat în grupuri mici, reunite apoi împreună pentru a împărtăși ideile și propunerile comune pentru cel mai important moment al campusului: sfânta Liturghie.

Programul de după-amiază a început la ora 16.00 cuprinzând bansuri, jocuri competitive, repetarea cântecelor pentru sfânta Liturghie și pregătirea liturgică propriu-zisă urmată de recitarea sfântul Rozariu și celebrarea sfintei Liturghii. La 15 august a avut loc prima sfântă împărtășanie a copiilor, atât în filiala Pacuri, cât și în parohie.

În ultima zi a campusului a avut loc un moment unic, mult așteptat, în care Preasfințitul Petru Gherghel înconjurat de un sobor de preoți a consacrat altarul în care au fost așezate relicvele sfântului Anton de Padova, fericitului Ieremia Valahul și sfintei Tereza a Pruncului Isus. După acest moment încărcat de semnificații și emoții, copiii s-au reunit în mijlocul naturii din minunata zonă bogățeană, zonă ce te face să te simți prieten cu toți cei din jur și îți inspiră încredere și sinceritate pe care, cu siguranță, copiii le vor duce mai departe în familie, școală și societate, deoarece, cum spune și sloganul, Isus este prietenul meu!

Mulțumim din suflet părintelui paroh Isidor, care, în ciuda programului încărcat de pregătire pentru prima împărtășanie, sfințirea bisericii și preluarea mandatului misionar pentru Africa, a găsit mult, mult, mult timp pentru noi, pentru a suporta gălăgia și mofturile noastre și ne-a fost alături non-stop pe parcursul acestor zile extraordinare.

Sperăm ca astfel de experiențe să bată cât mai devreme la ușa comunității noastre.

Radu Dănuța


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat