Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnirea vincențiană "Conferința Sfântul Vincențiu de Paul - comuniune de viață, rugăciune și slujire"

În zilele de 3 și 4 august 2013 a avut loc la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași întâlnirea membrilor Societății "Sfântul Vincențiu de Paul", pe tema "Conferința - comuniune de viață, rugăciune și slujire", la care au participat 39 de vicențieni din conferințele: Bălțați, Iași "Sfântul Anton de Padova", Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Târgu Frumos, Tomești și Răducăneni.

Programul fiecare zile a început cu sfânta Liturghie fiind urmată de mai multe conferințe și ateliere de lucru încheindu-se cu o rugăciune de seară făcută în comun.

În cadrul conferințelor, sora Magdalena, din Compania "Fiicele Carității", a vorbit despre Conferințele Sfântul Vincențiu de Paul, formarea acestor conferințe și importanța lor în Biserică. S-a pus accentul pe rolul laicului în cadrul asociației și pe importanța rugăciunii făcută în comun ca sprijin în activitatea noastră în concordanță cu spiritualul conferinței. De asemenea, sora a vorbit despre credința de nestrămutat a fericitului Frederic Ozanam, credință care a stat la baza întregii sale vieți. Doamna Ana Doboș, din Conferința "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Iași, a prezentat rolul fiecărui vincențian în conferință, despre egalitatea și fraternitatea dintre membrii și despre iubirea ce este oferită săracilor. Relația de prietenie ce se leagă între membrii conferinței își pune amprenta și asupra celor pe care dorim să îi ajutăm vizitându-i regulat și nu doar cu ocazia marilor sărbători creștine.

Conferința prezentată de părintele Alois Farțade, paroh la biserica "Sfântul Anton de Padova" din Iași, l-a prezentat pe Isus ca prieten al săracilor. Această prezentare ne-a ajutat să vedem săracul așa cum este el, indiferent de religie sau statut social.

Părintele Petru Sescu, paroh la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Iași, ne-a vorbit în conferința sa despre virtuțile vincenține în lumina evengheliei. Umilința, simplitatea, blândețea, zelul și mortificația sunt calități morale care caracterizează munca vincențianului.

Conferințele au fost urmate de ateliere de lucru. Munca în grupuri mai mici a dus la cunoașterea mai bine a familiei vincențiene și a activităților din fiecare conferință.

Întâlnirea s-a încheiat prin participarea la rugăciunea comună organizată de domnul Adrian Petruț din Conferința de la Târgu Frumos, prin care l-am implorat pe Duhul Sfânt să ne lumineze în activitatea noastră de vincențieni.

Unitatea și comunicarea dintre membrii tuturor conferințelor zonale sunt esențiale în gestionarea și soluționarea cazurilor propuse spre rezolvare, în final, s-a propus ca aceste întâlniri să fie organizate mai des.

Mulțumim organizatorilor și gazdelor pentru atmosfera plăcută care ne-a permis să ne bucurăm de momentele frumoase din cadrul întâlnirii.

Marilena Bartic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Iași: Întâlnirea vincențiană "Conferința Sfântul Vincențiu de Paul - comuniune de viață, rugăciune și slujire"


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat