Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Vara Împreună "Kung Fu Panda"

Copii din Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" Barticești a avut ocazia de a participa la campusul "Vara Împreună" desfășurat în perioada 15-21 iulie 2013. Această activitate a fost organizată de părintele vicar Claudiu Trifescu, de tinerii Acțiunii Catolice, cât și de alți tineri doritori să ajute în această activitate. Aceste zile au fost așteptate de copii care au participat în număr de aproximativ 200. Alături de circa 50 de tineri, care s-au dedicat trup și suflet pentru ca aceste zile să fie rodnice.

Copiii au fost împărțiți pe clase, fiecare clasă purtând numele unui sfânt: grădinița mică - Sfântul Matei, grădinița mare: Sfânta Maria, clasa I - Sfântul Anton, clasa a II-a - Sfântul Andrei, clasa a III-a - Sfântul Luca, clasa a IV-a - Sfântul Paul, clasa a V-a - Sfântul Iosif, clasa a VI-a - Sfântul Marcu, clasa a VII-a - Sfânta Rita și clasa a VIII-a - Sfântul Petru.

Acești sfinți s-au auzit zilnic în glasul copiilor, strigându-i cat mai tare, pentru a putea fi desemnată clasa câștigătoare.

Fiecare zi începea la ora 9 cu un moment de rugăciune, continuând cu câteva cântece, bansuri și cu prezentarea scenetei "Kung Fu Panda" pregătită de animatori. După scenetă fiecare clasă se retrăgea pentru o scurtă cateheză animată de către tineri, acest moment având menirea de a-i ajuta pe copii să comunice mai mult între ei. Jocurile, muzica și voia bună nu au lipsit. Seara toți copii participau la sfânta Liturghie mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru fiecare zi petrecută împreună.

Joi a fost o zi specială: copii fiind obișnuiți cu tradiția anilor trecuți au participat la "căutarea comorii", unde fiecare clasă au umblat prin tot satul pentru a strânge cat mai multe puncte, pentru ca la final câștigătorii să fie răsplătiți cum se cuvine.

Un gând de mulțumire și prețuire părintelui paroh Ștefan Vacaru care ne-a fost alături în această perioadă și mai ales pentru încurajarea de a sta cât mai mult in prezența lui Isus. Apoi gândul nostru de mulțumire se îndreaptă și către părintele vicar Claudiu Trifescu care ne-a fost alături în toată această perioadă și s-a implicat pentru ca aceste momente petrecute împreună să fie cat mai rodnice pentru o bună desfășurare a campusului.

Ultima zi, duminică, a fost o zi minunată, deoarece copiii au demonstrat părinților cât și întregii comunități, că aceste zile petrecute împreună au fost folosite pentru creșterea umană și spirituală a fiecăruia. Copii au pregătit momente artistice: cântece educative, dansuri populare tradiționale, scenete și bansuri care au fost prezentate publicului.

Mulțumim din inimă bunului Dumnezeu pentru toate harurile revărsate în inimile copiilor și tinerilor, dar mai ales pentru clipele frumoase petrecute împreună alături de Isus!

Tinerii din Barticești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-21 iulie: Barticești: Campus "Kung Fu Panda"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat