Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pustiana: Întâlnirea diecezană a adulților din Acțiunea Catolică, ediția a V-a

La 20 iulie 2013 a avut loc, în Parohia ,,Sfântul Ștefan Rege" din Pustiana, cea de-a V-a întâlnire diecezana a adulților din Acțiunea Catolică. La acest eveniment deosebit au participat aproximativ 253 de persoane din 20 de parohii ale Diecezei de Iași. Tema întâlnirii care s-a desfășurat în comunitatea din Pustiana a avut în centru ideea de concretizare a trăirii credinței în comunitatea parohială, acest fapt fiind subliniat și de motoul ales: ,,Fiți tari și statornici în mărturisirea învățăturii lui Cristos și a Bisericii sale!"

Întreaga activitate desfășurată a stat sub patronajul episcopului martir, Anton Durcovici, prilej cu care părintele Alois Moraru, imediat după salutul responsabililor și după prezentarea parohiilor participante, a încercat să realizeze, în cadrul momentului de formare, o scurtă incursiune în viața și în activitatea pastorală a episcopului Anton Durcovici, evidențiind carisma și dăruirea acestuia, dar, în același timp, a subliniat și evlavia, simplitatea, rigoarea și chiar severitatea cu care acest martir i-a slujit lui Dumnezeu până în ultimele clipe ale vieții sale pământești.

După momentul de formare, programul întâlnirii a continuat cu o scurtă pauză, fiind urmat de recitarea sfântului Rozariu, moment în care cei doritori au avut ocazia de a se spovedi. În centrul activităților din cadrul acestei zile a stat sfânta Liturghie, celebrată de Preasfințitul Aurel Percă, a cărui onomastică am avut bucuria de a o sărbători împreună, cu marea familie a Acțiunii Catolice.

Imediat după sfânta Liturghie, toți cei prezenți la acest eveniment au fost așteptați la căminul cultural din comunitate pentru a servi din bucatele tradiționale pregătite de gospodine, la care a contribuit cu multă generozitate întreaga comunitate.

Programul a continuat cu partea artistică, prilej de împărtășire, de bucurie și de manifestare a entuziasmului care umplea inimile tuturora.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate aceste momente pe care ni le-a dăruit, momente de adevărată comuniune și de trăire a credinței, rugându-ne, ca în continuare, să reverse asupra noastră tot belșugul de haruri și de binecuvântări!

Prof. Ramona Monica Laslău

*

Un montaj video de la acest eveniment poate fi vizionat aici:

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 iulie: Pustiana: Întâlnirea diecezană a adulților din Acțiunea Catolică, ediția a V-a


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat