Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Timp de misiune dedicat familiei

Timpul de misiune "Familia - mărturisitoarea credinței" va fi organizat la Mirccști de Surorile Sărace ale Sfântului Iosif, între 28 iulie și 4 august 2013, în colaborare cu Congregația Compania Maicii Domnului și grupul misionar de tineri "Sfântul Iosif". Va fi al doilea an consecutiv când la Mircești, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" se organizează această activitate.

La 28 iulie la ora 9.00 va avea loc sfânta Liturghie de deschidere a misiunii, dar în același timp și de trimitere în misiune a persoanelor care se angajează să-l anunțe pe Cristos în numele Bisericii și al parohiei locale. Sfânta Liturghie de deschidere va fi prezidată de către părintele Florin-Petru Sescu, responsabil al Centrului Misionar Diecezan.

Pe parcursul săptămânii vom realiza diferite activități: momente de rugăciune, de vizită în familie pentru a ne ruga împreună, de cateheză, de activități recreative și toate acestea pentru ca Isus să crească în inima fiecărei persoane.

Avem mare nevoie de rugăciunea dumneavoastră pentru ca Domnul, prin intermediul nostru, să poată să ajungă la profunzimea inimii fiecărui creștin, căci avem nevoie în continuu de o reînnoire spirituală și de o întărire a credinței în Cristos.

Sfântul Părinte Francisc, în mesajul adresat tinerilor cu ocazia ZMT Rio de Janeiro 2013, ne spune următoarele:

"Isus i-a trimis pe ucenicii săi în misiune cu acest mandat: «Mergeți în toată lumea și predicați evanghelia la toată făptura. Cine va crede și va fi botezat se va mântui» (Mc 16,15-16). A evangheliza înseamnă a duce altora vestea bună a mântuirii și această veste bună este o persoană: Isus Cristos. Când îl întâlnesc, când descopăr până la ce punct sunt iubit de Dumnezeu și mântuit de el, se naște în mine nu numai dorința, ci necesitatea de a-l face cunoscut altora. La începutul Evangheliei lui Ioan îl vedem pe Andrei care, după ce l-a întâlnit pe Isus, se grăbește să-l conducă la el pe fratele său Simon (cf. 1,40-42). Evanghelizarea pornește mereu de la întâlnirea cu Domnul Isus: cine s-a apropiat de el și a experimentat iubirea sa vrea imediat să împărtășească frumusețea acestei întâlniri și bucuria care se naște din această prietenie. Cu cât îl cunoaștem mai mult pe Cristos, cu atât dorim mai mult să-l vestim. Cu cât vorbim mai mult cu el, cu atât dorim mai mult să vorbim despre el. Cu cât suntem mai mult cuceriți de el, cu atât dorim mai mult să-i conducem pe ceilalți la el... Dragi tineri, lăsați-vă conduși de forța iubirii lui Dumnezeu, lăsați ca această iubire să învingă tendința de a se închide în propria lume, în propriile probleme, în propriile obișnuințe; să aveți curajul de «a pleca» din voi înșivă pentru «a merge» spre ceilalți și a-i conduce la întâlnirea cu Dumnezeu".

Surorile Sărace ale Sfântului Iosif

Detalii și pe blogul surorilor: http://surorilesaracesfiosif.blogspot.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat