Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ștefan cel Mare - Târgu Ocna: Campus de formare metodologică Scout

În perioada 15-22 iulie 2013, 30 de cercetași catolici și ortodocși din Roman, București, Prăjești, Pildești, Adjudeni, Slobozia, Valea Lupului, Brăila, Bacău, Nicolae Bălcescu și Bălțați au participat la campusul de formare metodologică pentru viitori lideri la unitatea de temerari și exploratori, fiind călăuziți de șase formatori.

Pentru a porni în această aventură, cercetașii l-au primit pe Isus din Euharistie în sufletele lor, iar apoi au schimbând eșarfele proprii cu cele ale campusului de formare și-au exprimat intenția de a primi cercetășia așa cum este și mai presus de cum au văzut-o ei până atunci.

Itinerarul ce a pornit de la Ștefan cel Mare, a trecut prin Borzești, Onești, Pârgărești, a ajuns la Târgu. Ocna și a fost plin de activități și meditații, neexistând timpi morți, aceasta fiind dovada unui program bine realizat de către liderii formatori. Campus-ul mobil, cel stabil și hike-ul au împărțit săptămâna în două: primele trei zile cercetașii s-au mutat din loc în loc, dormind în mijlocul naturii în adăposturile construite de ei, iar ultimele fiind campus stabil. Pornind în expediție și explorare, au dobândit mai multă încredere în ei, când grupați (fete cu fete, băieți cu băieți), fără telefoane și fără arginți, au parcurs zeci de kilometri doar cu speranța în Dumnezeu. Punându-și viața și sufletul în mâinile Domnului, cercetașii noștri au găsit găzduire pe timp de noapte, hrană îmbelșugată, dar mai ales experiențe interesante ce le-a umplut sufletul de bucurie. Cu toții sănătoși și bucuroși au continuat aventura formativă la mănăstirea surorilor Slujitoarele Preacurate de Parma, aprofunzând metodologia Scout, au descoperit faptul că este datoria lor să facă activități educative și catehetice. Programul religios s-a integrat la tot pasul programul bine pregătit. Liturghia zilnică, catehezele și rugăciunile au dat entuziasm și daruri divine încât cu toții am trăit o săptămână cumpătată, binecuvântată și rodnică, atât în competențe, cât și în momente de creativitate, umor și bucurii. Programul foarte încărcat a făcut ca pierderea timpului să dispară în mod inimaginabil. Pentru toți și fiecare în parte, relația cu Dumnezeu s-a îmbunătățit considerabil, fiecare susținând la sfârșitul campusului că va schimba ceva în viața lor, că va fi altfel Această oportunitate de apropiere cu Tatăl ceresc a sensibilizat toate inimile tinerilor. Toți au mărturisit în ultima zi că s-au apropiat de Dumnezeu, au apărut părerile de rău și dorul incurabil pentru zilele de campus care s-au terminat parcă prea repede.

Îi mulțumim Domnului zilele de neuitat, pentru bogățiile revărsate peste noi și ne rugăm în continuare cu multă evlavie și credință, preamărindu-l și lăudându-l în toate zilele vieții noaste.

Izabela Tatoi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-22 iulie: Ștefan cel Mare - Târgu Ocna: Campus de formare metodologică Scout


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat