Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Sfântul Anton de Padova": Campus GIFT

"Growing in Faith Together" - "Să creștem în credință împreună" a fost tema campusului desfășurat în perioada 13-21 iulie 2013 la Huși, în Parohia "Sfântul Anton de Padova".

Parohia Romano-Catolică "Sfântul Anton" ne-a invitat pe noi, Surorile Carității ale Sfintei Ioana Antida Thouret, împreună cu câțiva tineri din București, pentru a face un campus cu copiii din această parohie, precum și cu cei din cartierul Dric, un nou cartier al orașului Huși, un loc minunat unde sunt mulți catolici și unde credința este vie și trăită cu multă intensitate.

Pentru a fi în sintonie cu întreaga Biserică, care se află în Anul Credinței, am ales ca tema a campusului nostru tocmai "credința", care este un dar de la Dumnezeu pe care trebuie să-l mărturisim împreună. În limba engleză, gift înseamnă dar, cadou, adică ceva gratuit, ce ne este încredințat de Dumnezeu pentru a fi trăit spre fericirea noastră.

La acest campus am avut bucuria de a cunoaște mulți copii și tineri, peste 100 la număr, cu care am trăit, cu adevărat, niște zile pline de bucurie și de prietenie. în acest timp am avut ocazia de a experimenta modul minunat prin care Dumnezeu lucrează în viata noastră personală și de comunitate parohială. Părintele paroh pr. Andrei Ciobănică ne-a primit cu multă disponibilitate, participând cu noi la activitățile desfășurate, prin susținere morală și materială în același timp.

Copiii și tinerii cu care am colaborat în aceste zile au demonstrat că au, cu adevărat, o mare capacitate de a colabora și de a construi o nouă umanitate. Programul nostru avea în vedere întâlniri zilnice la care ne-am rugat, am cântat, am dansat, ne-am jucat, am reflectat asupra numitor teme precum: dreptul la familie, dreptul la viață, dreptul la a-l cunoaște pe Dumnezeu, dreptul la sănătate, dreptul la un nume. Seara am animat sfânta Liturghie. Totodată, am realizat și unele activități manuale legate de tema zilei. În cadrul acestor activități copiii au participat cu mult entuziasm dând dovadă de multă implicare. Tot în aceste zile am avut o ocazie specială de a face o ieșire la pădure, am mers pe jos cu toții mici și mari câțiva kilometri. Acolo copiii și tinerii s-au distrat foarte mult și tot aici am făcut tot programul nostru.

În această săptămână am avut ocazia de a cunoaște și câțiva enoriași din parohie, care ne-au primit cu multă căldură astfel am simțit că suntem integrați într-o mare familie.

Această experiență a fost cu adevărat un dar din partea lui Dumnezeu, căruia îi datorăm mulțumirile noastre. Vrem totodată să adresăm mii de mulțumiri părintelui paroh, tuturor celor care ne-au primit în mijlocul lor cu multă bucurie și nu în ultimul rând copiilor și tinerilor împreună cu care am trăit zile cu adevărat pline de har.

Sr. Teresa, sr. Monica, sr. Nicoleta, sr. Maria, Cecilia, Cati, Emanuela, Andrei, Andi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-21 iulie: Huși "Sfântul Anton de Padova": Campus GIFT


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat