Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Campus "Vara împreună" 2013

Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Tămașeni, în colaborare cu seminarul "Don Orione" din Iași, a organizat, în perioada 15-21 iulie 2013 un campus pentru copiii din comunitate. Anul acesta au participat aproximativ 70 de animatori și 350 de copii, iar tema campusului a fost "David, micul mare rege".

În prima zi, toți copiii au pășit nerăbdători în curtea bisericii pentru a afla în ce grupă sunt și ce noi experiențe vor trăi în acest an la campus. După ce au fost împărțiți în șase grupe (Faraonii, Cobrele, Gladiatorii, Fantasticii, Lunaticii și Luptătorii), fiecare grupă s-a retras, pentru a-și alege un steag și pentru a pregăti un imn.

Fiecare zi începea la ora 9.00 cu o rugăciune, apoi erau cateva bansuri, sceneta și după scenetă o scurtă cateheză prezentată de părintele Marius Bereșoaie. Sceneta pregătită de animatori a cuprins cele mai importante momente din viața regelui David: ungerea lui ca rege, lupta cu Goliat etc. După scenetă copiii aveau câte o activitate, cu ajutorul căreia să rețină câteva lucruri importante: să fie curajoși, să nu fie invidioși, să fie iertători, să le pară rău atunci când greșesc și să dea sfaturi bune. După toate acestea urmau jocurile mult așteptate de copii. Toți copiii au participat cu multă bucurie și entuziasm la jocuri, încercând să cucerească primul loc. Ziua se încheia cu sfânta Liturghie, în cadrul căreia erau prezentate și planșele pregătite de copii la activitate. Vineri seară a avut loc un concurs de talente, "Tămașeniul are talent", unde mai mulți copii au încercat să impresioneze juriul cu gimnastică, cântece, dans și beatbox.

Sâmbătă a fost o zi mai specială, întrucât s-a organizat "căutarea comorii", un joc în cadrul căruia copiii au avut de găsit mai multe bilețele și de îndeplinit anumite probe. Seara fiecare grupă a prezentat imnul, și o scurtă scenetă după un fapt din viața lui Don Orione.

Campusul s-a încheiat duminică la Liturghia copiilor, iar după sfânta Liturghie, copiii s-au bucurat de câteva premii. Zilele de campus petrecute împreună s-au încheiat într-o atmosferă de bucurie. Totuși a fost și o urmă de tristețe pentru că s-a terminat așa de repede, copiii așteptând deja campusul următor. La sfârșit i-am mulțumit toți Domnului pentru aceste zile minunate și pentru vremea bună care a făcut posibile toate jocurile și activitățile.

Antonela Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

15-21 iulie: Tămășeni: Campus "Vara împreună" 2013


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat