Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Vara Împreună - Alice în Țara Minunilor

În perioada 15-21 iulie 2013, în Parohia Romano-Catolică "Sf. Ioan Nepomuk" din Suceava s-a desfășurat campusul "Vara Împreună" la care au participat, plini de entuziasm, 65 de copiii și 15 animatori. Anul acesta campusul s-a ținut la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Suceava.

Sub coordonarea pr. Cristinel Gal și cu susținerea părintelui Iosif Păuleț, decan de Bucovina, copiii din parohia noastră au avut ocazia să se cunoască pe ei înșiși, să își facă noi prieteni și împreună să-l cunoască și să-l iubească mai mult pe Isus.

Fiecare zi a început cu rugăciunea de dimineață, frumos recitată de copii, apoi s-a vizionat zilnic câte un act din sceneta "Alice în Țara Minunilor", jucată admirabil de animatori, după care a urmat un moment de cateheză, ținut de părintele vicar, în care copii au fost îndemnați să privească mereu spre grădina minunată a paradisului și să se străduiască să ajungă acolo sub călăuzirea sfinților. În acest sens fiecare zi a fost însoțită de prezentarea unui sfânt.

La prânz copiii s-au adunat pentru a servi masa împreună. În a doua parte a zilei, copiii au învățat să își pună în valoare talanții și să lucreze în echipă confecționând: quilling, brățări din ață și mărgele, făcând brelocuri scooby doo, pictură pe față, frizuri și colaje. Din program nu au lipsit bansurile și jocurile mult așteptate de copii.

La sfârșitul fiecărei zile copiii au participat cu multă evlavie la sfânta Liturghie, celebrată în biserica romano-catolică "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava mulțumind lui Dumnezeu prin cântări de laudă.

Campusul s-a încheiat cu o minunată ieșire la Cacica, unde, în jurul sanctuarului Maicii Domnului, ne-am petrecut timpul împreună, trecând printr-un lanț de jocuri distractive, iar la urmă, ca niște copii iubiți ai Mariei, ne-am încredințat ocrotirii ei.

Această săptămână a fost una plină de bucurie, zâmbete și voie bună pentru copiii și tinerii din Suceava. "Vara Împreună" a fost un prilej de a ne cunoaște, de a petrece timpul împreună și de a-l descoperi și lăuda pe Dumnezeu. Îi mulțumim Domnului că ne-a oferit prilejul de a ne aduna în această săptămână și sperăm ca și pe viitor să ne întâlnim cu aceeași bucurie în suflet pentru a petrece astfel de zile de sărbătoare.

Bianca Iftimie și Anca Stredie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-21 iulie: Suceava: Vara Împreună - Alice în Țara Minunilor


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat