Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Solonețu Nou: "Vacanța cu Dumnezeu"

Ca în fiecare an, și anul acesta, Parohia Solonețu Nou, în colaborare cu surorile dominicane din Siret, a organizat "Vacanța cu Dumnezeu", care a avut loc în perioada 16-20 iulie 2013.

Fiecare din aceste zile se începea la ora 15 cu rugăciunea coroniței la Divina Milostivire. La ora 18.30 ne rugam sfântul rozariu, iar la ora 19 participam cu toții la sfânta Liturghie. Tema acestor zile a fost în concordanță cu cea a Bisericii: Credința. Timp de cinci zile animatorii alături de surori s-au angajat în a-i învăța pe copii importanța credinței în viața fiecăruia.

După introducere și prima cateheză care ne-a reamintit facerea lumii de către Dumnezeu, am ajuns cu toții la concluzia că Dumnezeu a creat lumea din iubire pentru noi oamenii, care suntem cea mai frumoasă creație a sa. După cateheza "Cred în Dumnezeu, Tatăl Atotputernicul", am început jocurile și concursurile pe patru grupe care ne ajutau să punem în practică cele învățate. În afară de faptul că adunam puncte trebuia să dăm dovadă de calm, răbdare, înțelegere, respect. La un joc am învățat de ce trebuie să credem în Dumnezeu, iar la altul la care trebuia să construim un zid din propriile încălțări, am învățat ce înseamnă să dăruiești ceva de la tine pentru binele aproapelui.

În ziua următoare din nerăbdare pentru a învăța ceva nou, am venit cu jumătate de oră mai repede. Tema zilei a fost "Cred într-unul Domn Isus Cristos". Un cântec nou ne-a învățat de ce trebuie să credem în Isus. Cântecele și rugăciunile făceau toate acestea să fie mai interesante, mai ușor de înțeles și mai bine de reținut.

A treia zi a fost poate mai interesantă, deoarece tema zilei era legată de patronul bisericii noastre Duhul Sfânt. Am reamintit care sunt darurile Duhului Sfânt și din Biblie am aflat cum poate fi recunoscut. În atelierele de lucru fiecare copil a scris pe o coală de hârtie darul care crede că l-a dobândit de la Duhul Sfânt.

Vinerea, după cum se știe, este ziua în care Isus a fost răstignit pe cruce, pentru mântuirea noastră. Așadar la început a avut loc un moment de tăcere timp în care fiecare copil a putut medita la patima lui Isus. Ne-a rămas totodată în minte jocul cu frânghia, la care fiecare grupă trebuia să tragă cât mai tare. Chiar dacă aveam mâinile rănite trăgeam cât mai tare numai să câștigăm.

Sâmbătă au fost în centru pregătirea scenetelor, pentru ca seara după sfânta Liturghie să arătăm părinților, prietenilor, credincioșilor ceea ce am învățat. Sub îndrumarea animatorilor și a surorilor copiii au reușit să se prezinte frumos în fața oamenilor. După spectacol am fost premiați pe grupe, de la cei care au adunat cele mai puține puncte până la cei fruntași. Am primit diferite premii și cadouri.

Suntem sigure că aceste zile i-au apropiat mai mult pe copii de Isus. Așteptăm cu nerăbdare următoarele zile de vacanță cu Dumnezeu.

Carmen Dorosceac și Adriana Smolca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-20 iulie: Solonețu Nou: "Vacanța cu Dumnezeu"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat