Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Campus de vară "Kung Fu Panda"

Copiii din Parohia "Trupul și Sângele Domnului" Gherăești au avut minunata plăcere de a participa la Campusul "Vara Împreună", desfășurat în perioada 15-20 iulie 2013. Acesta a fost organizat de pr. vicar Marian Gărghi, de tinerii Acțiunii Catolice și seminariști.

Aceste zile mult așteptate, în special de copiii care au participat în număr de aproximativ 400, însoțiți de tinerii la fel de numeroși, circa 65, au fost o reușită. Toți au fost împărțiți pe grupe (buburuzele, dragonii, tigrii roșii, cocorii, shaolinii, războinicii, veverițele, delfinii), în funcție de vârstă.

Fiecare zi a început cu un moment de rugăciune, continuând cu prezentarea scenetei Kung Fu Panda pregătită de copii, cateheză, gustare, bansuri, rugăciunea de la orele 12 și jocuri. Seara toți copii participau cu bucurie la sfânta Liturghie animată de ei.

Catehezele au fost pregătite de animatori. Aceștia s-au străduit ca totul să atingă un punct de perfecțiune, au avut grijă ca fiecare copil să se elibereze de energia proprie și să poată înțelege cu ușurința tema zilei. Bansurile au fost învățate din timp și prezentate copiilor, care, la rândul lor, le-au învățat și dansat în fiecare zi plini de entuziasm și voie bună.

Părintele paroh Daniel Ghitiu și-a făcut simțită prezența în fiecare zi în mijlocul copiilor, apreciindu-i pentru că au ales sa-și petreacă câteva zile alături de Isus.

Ultima zi, pe care o putem numi "ziua emoțiilor și a marilor premii", a fost cea mai dorită de copii. După tradiția ultimilor ani, în această zi are loc marea tombolă, cu tragere la sorți, fiind premii atractive (jocuri de remi, de șah, rachete de tenis, gentuțe pentru copii etc). Marile premii au constat în: role, orga, un skateboard și o bicicletă BMX. Toate aceste premii au fost achiziționate cu ajutorul si bunăvoința unor oameni cu inimă mare din sat și le mulțumim pe această cale.

Dorim să mulțumim din inimă bunului Dumnezeu pentru vremea frumoasă și zilele minunate petrecute împreună și tuturor celor care au ajutat la buna desfășurare a acestui campus de vară.

Tinerii Parohiei Gherăești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-20 iulie: Gherăești: Campus de vară "Kung Fu Panda"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat