Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răchiteni: Campus "Vara împreună"

Copiii comunității din Răchiteni s-au bucurat împreună, în perioada 15-19 iulie 2013, cu ocazia campusului organizat de tinerii din Acțiunea Catolică, sub îndrumarea părintelui paroh Marian Fechetă.

În fiecare vară copiii din Răchiteni așteaptă cu nerăbdare campusul, prilej de a se întâlni și de a petrece împreună. Anul acesta cei care au animat cei peste 130 de copii au fost membrii Acțiunii Catolice. Plini de entuziasm și dăruire, cei 25 de animatori au reușit să facă în cele 5 zile de campus adevărate zile de sărbătoare. În tot satul au răsunat glasurile copiilor antrenați în tot felul de activități și jocuri.

Animatorii au fost conștienți de responsabilitățile misiunii de a lucra cu cei mici și s-au pregătit intens în organizarea acestor zile. Copiii au fost împărțiți în patru grupe: Cocorii, Tigrii, Viperele și Maimuțele, după care a început cooperarea dar și competiția. În felul acesta jocurile lor au fost luate în serios și fiecare copil s-a străduit să se autodepășească și să lucreze cât mai bine în echipă. Luni, în prima zi, s-au desfășurat jocuri de cunoaștere, cu scopul ca fiecare să-și cunoască colegii din echipa din care face parte. În a doua zi copiii au participat la jocuri pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și cooperare în echipă. A treia zi a fost ziua culorilor în care fiecare copil a venit la campus îmbrăcat în culoarea echipei. Ei au reușit să-și compună și un imn care să-i reprezinte. Joi s-a pliat hârtia în forme decorative abstracte, iar micii artiști au fost fascinați de arta origamilor. Vineri, după o cateheză cu tema "Respectă să fii respectat", fiecare echipă a pregătit și prezentat o scenetă prin care au transmis ideea că respectul este o condiție esențială pentru a trăi în armonie unii cu alții.

Jocurile, bansurile și activitățile distractive au fost alternate cu rugăciuni, cateheze, meditații și sfânta Liturghie. Fiecare zi a început cu o rugăciune de dimineață pregătită de fiecare echipă, a continuat la amiază cu recitarea rugăciunii Îngerul Domnului și s-a sfârșit cu rugăciunea sfântului Rozariu sau participarea activă la sfânta Liturghie. Toate acestea au contribuit la reușita campusului din această vară, iar cele cinci zile au fost pline de har și bucurie. Părintele paroh a oferit sprijin pe tot parcursul campusului, încurajând copiii să se apropie tot mai mult de Biserică, de sacramente și de sfânta Liturghie, accentuând în mai multe rânduri că "sufletul nu are vacanță".

Câteva impresii:

"Mi-a plăcut foarte mult pentru că am putut vedea în biserică o sumedenie de copii. Am putut să mă bucur cu adevărat ca un copil jucându-mă, dansând, rugându-mă, învățând lucruri noi, amintindu-mi de orele de la școală și simțind mereu prezența lui Dumnezeu. Mi-au plăcut foarte mult animatorii, care au venit cu drag la campus pentru noi. De la ei am înțeles că sufletul de copil nu dispare la 18 ani, odată cu majoratul. Fratele meu de 6 ani a participat pentru prima data la campus și a rămas impresionat. Mi-a spus că abia așteaptă să meargă și anul viitor. În concluzie cred că este foarte bine să participi la campus pentru a te bucura cu adevărat că ești copil, chiar dacă nu este 1 iunie - Ziua copilului" (Simon Irina - 12 ani).

"Pentru mine, săptămâna aceasta a fost o revenire în timpul copilăriei, la campusurile la care am participat atunci. Copiii s-au jucat cu mine, am dansat și ne-am bucurat împreună. Faptul că au venit până în ultima zi la campus m-a bucurat și m-a făcut să cred că au fost mulțumiți de ceea ce le-am pregătit în această săptămână" (Cristina Farcaș - președinta Acțiunii Catolice).

Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestor zile minunate!

Prof. Cristina Ghercă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-19 iulie: Răchiteni: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat