Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Campus "Secretul adevăratei fericiri"

Copiii Parohiei "Ss. Petru și Paul" din Onești au avut posibilitatea să participe în perioada 8-13 iulie 2013 la campusul de vară organizat de tinerii parohiei, îndrumați de părintele vicar pr. Dominic Ciobanu.

Cei circa 80 de copii participanți (împărțiți în cele patru grupe: îngerașii, spiridușii, licuricii și albinuțele) au parcurs un frumos program formativ, spiritual și distractiv, împreună cu cei 25 de animatori și voluntari ai Acțiunii Catolice a Tinerilor din Onești.

Fiecare zi de campus a început cu un moment de rugăciune la ora 9.00, continuat cu prezentarea scenetei "Secretul adevăratei fericiri" din care se deducea tema catehezei zilnice (despre mândrie, despre minciună etc.). Programul continua apoi cu jocuri și bansuri.

Programul de după-amiaza a avut în centru sfânta Liturghie. Copiii s-au reîntâlnit la Sala Tineretului de lângă parohie unde, începând cu ora 17.00, au pregătit momentul reprezentativ pentru spectacolul final de sâmbătă. La ora 18.00 se făceau pregătirile pentru sfânta Liturghie. În fiecare seară copiii au oferit jocul și voia lor bună pe altarul Domnului, participând cu drag la jertfa euharistică.

Sâmbătă, 13 iulie 2013, în aceeași Sală a Tineretului, în prezența părinților și a pr. paroh Toma Rediu, copiii au prezentat un frumos spectacol cu dansuri, bansuri, scenete și alte momente artistice pregătite în timpul acestei săptămâni de formare.

Duminică, la sfânta Liturghie a copiilor de la ora 8.30, celebrată de părintele vicar Dominic Ciobanu, cu toții au mulțumit lui Isus pentru această frumoasă săptămâna.

În perioada 15-19 iulie, circa 30 dintre tinerii parohiei au făcut un campus de formare și recreere la Slănic Moldova, însoțiți de părintele vicar Dominic Ciobanu.

Prof. Cristian Scripcaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-13 iulie: Onești: Campus "Secretul adevăratei fericiri"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat