Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul tinerilor "Noi suntem speranța lumii"

În perioada 9-12 iulie 2013, la Odorheiul Secuiesc, s-a desfășurat campusul tinerilor din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, cu titlul "Noi suntem speranța lumii". 50 de tineri, însoțiți de pr. Iulian Robu, au ales să petreacă împreună câteva zile, să se cunoască mai bine, să își facă prieteni, dar nu în ultimul rând să îl preamărească pe Dumnezeu.

Am ales să începem acest campus marți, cu sfânta Liturghie de la ora 7.00, după care am pornit spre Odorheiul Secuiesc. La scurt timp după plecare, am poposit pentru a lua micul-dejun din pachețelele proprii la mănăstirea surorilor de clauzură de la Viișoara.

Trecând prin Cheile Bicazului și îndreptându-ne spre Lacul Roșu, pr Iulian ne-a spus următoarele cuvinte: "Se spune că natura este spatele lui Dumnezeu. Dacă ea este atât de frumoasă, imaginați-vă cât de frumoasă este fața sa". Aceste vorbe le-am reținut și ni le-am amintit pe parcursul celor patru zile ori de câte ori vedeam frumusețile naturii. În drumul nostru am vizitat și salina Praid și lacul Ursu.

Ajunși seara la Odorhei, am fost primiți cu brațele deschise de surorile de la congregația "Inima Neprihănită a Mariei" care au în grijă casa de copii "Sf. Iosif", unde sunt găzduiți 140 de copii și adolescenți, fie orfani, fie proveniți din familii dezorganizate. Surorile și copiii, pe parcursul celor patru zile, ne-au devenit gazde și prieteni.

În cea de-a doua zi am experimentat greul urcuș al Vârfului Mădăraș, din Munții Harghitei. Am urcat până sus, la cota 1800, unde ne-am simțit și mai aproape de Dumnezeu. Drumul a fost greu și lung, dar nimic nu s-a putut compara cu bucuria de a ajunge sus. Am lăsat acolo și o construcție de piatră care să amintească de trecerea noastră.

Pe parcursul campusului am vizitat și cetatea Sighișoara, ne-am și răcorit în ștrandul din Odorhei. În ultima zi a campusului am vizitat cea mai veche biserică catolică din zonă, biserica "Isus".

Au fost zile pline de har și binecuvântare, în care ne-am rugat, am participat la Sf. Liturghie, dar ne-am și distrat alături de copiii din casa "Sf. Iosif", de care ne-am atașat și de care ne-a fost foarte greu să ne despărțim. Le mulțumim din inimă.

Cuvântul de ordine al acestui campus a fost bucuria. Bucuria de a fi împreună, de a ne ruga și de a admira Creația, acea bucurie care ne ajută sa fim adevărata speranță a lumii.

Dorim să mulțumim pe această cale tuturor celor care au făcut posibil acest campus. Le suntem recunoscători tuturor binefăcătorilor și tuturor acelora care au ajutat ca totul să meargă bine și s-au rugat pentru noi.

Andreea Frâncu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-12 iulie: Bacău "Sfântul Nicolae": Campusul tinerilor "Noi suntem speranța lumii"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat