Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: GREF

În perioada 1-7 iulie 2013, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Siret, în jur de 60-70 de copilași (catolici și ortodocși) au învățat de la istețul Păcală că iubirea, credința și speranța sunt baza cu care orice om crește și apoi trece prin viață.

În prima zi copiii și animatorii s-au împărțit în patru grupe: verde, roșu, albastru și galben (culorile reprezentative ale G.R.E.F.-ului), după care distracția s-a ținut lanț. Știm cu toții cât de haioase sunt pățaniile lui Păcală. Așa că animatorii nu au trebuit decât să le dea viață printr-o scenetă, în urma căreia, după ce au râs bine, copiii au putut să tragă concluzia că doar iubirea și setea de dreptate l-au făcut pe Păcală să-i pedepsească pe cei răi.

Mai mult, energia micuților s-a simțit în timpul jocurilor. O oră și ceva pe zi în care nerăbdarea și entuziasmul au legat adevărate prietenii ce pe unii i-au ajutat să câștige, iar pe alții să se ambiționeze că ziua următoare ei vor fi în vârf. Căutarea comorii însă a fost punctul forte al întrecerilor. După două ore în care au avut de îndeplinit diferite probe, care mai de care mai captivante, echipa verde a reușit să pună mâna pe comoară. Un tablou cu imaginea lui Isus în rugăciune, în urma căruia copiii au învățat că el este singura noastră comoară după care ar trebui să alergăm zi și noapte.

O scurtă pauză în care copiii au avut ocazia să se odihnească și să-și mai umple puțin burtica în urma jocurilor, le-a dat acestora noi forțe pentru a lua parte la sf. Rozariu și la sfânta Liturghie. Cu multa bucurie au cântat și au "dansat" împreună cu surorile și animatorii, ridicând spre Tatăl vesele rugăciuni de mulțumire.

Bineînțeles că după slujbă, prin tragere la sorți, copiii au primit diferite premii, iar fiecare seară s-a încheiat într-o atmosferă veselă și plină de speranță pentru a doua zi.

Claudia Zebreniuc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1-7 iulie: Siret: GREF


 

lecturi: 50.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat