Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Djébonoua: Bilanț la sfârșit de an pastoral

Duminică, 7 iulie 2013, a avut loc în Parohia Djébonoua (Costa de Fildeș), încheierea anului pastoral 2012/2013.

Și din sate, și din oraș, cu toții ne-am dat întâlnire la sfânta Liturghie de mulțumire Domnului, pentru toate harurile primite de-a lungul acestui an pastoral.

Un moment deosebit mult așteptat a fost cel al bilanțului, unde pe scurt am încercat să-i ajut pe credincioși a vedea cu ochii lui Dumnezeu evenimentele petrecute în acest an.

Parohia noastră cuprinde 53 de sate, celebrăm sfânta Liturghie în 33 de comunități: într-una - marțea, în 20 - miercurea, în 4 - vinerea și în 8 - duminica.

Anul acesta am fost ajutat de un preot local (pr. Joseph Kouakou, doar duminica), de doi seminariști din România (Alexandru Percu și Mădălin Bărbuț) și nu în ultimul rând de consiliul pastoral, de șefii creștini (10) și de cateheți (40).

Continuăm să avem un număr din ce în ce mai mare de catecumeni, lucru care a permis să avem 80 de botezuri (dintre care 33 de nou-născuți), 43 de miruiți și trei (3) cupluri s-au căsătorit în fața lui Dumnezeu. În sfârșit, 17 credincioși au plecat spre locuința veșnică, în ceruri.

De-a lungul întregii celebrări nu am încetat să-i mulțumim Domnului prin cântece, dansuri și printr-o colectă specială, destinată anul acesta pentru realizarea imaginii Adormirii Maicii Domnului.

Biserica este închinată sfintei Fecioare, dar până în prezent nu avem nici o imagine a ei. Acest proiect a devenit și mai urgent și pentru că mai multe grinzi au putrezit la turnul de deasupra altarului (unde se va pune și imaginea Adormirii Maicii Domnului), pe alocuri plouă în interior și riscul e ca turnul să cadă cu totul.

Pentru a realiza acest proiect în întregime (grinzi, tablă, noua imagini cu Sfânta Fecioară etc.), am avea nevoie de 7.000 euro, ceea ce pentru oamenii de aici e foarte mult. Cu toate acestea vom face minimul indispensabil și rămânem încrezători în providența divină.

Mulțumesc din inima celor care, din Dieceza de Iași, fac posibilă trimiterea de misionari și susțin proiectele lor pentru răspândirea evangheliei.

Domnul să vă răsplătească însutit pe acest pământ și cu viața veșnică în ceruri!

Pr. Gabriel Cimpoeșu


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat