Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfânta Cruce": GREF "Eu nu mint!"

În perioada 23 iunie-5 iulie, în Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău s-a desfășurat activitatea GREF la care au participat 170 de copii și 16 animatori. Apoi, în perioada 8-10 iulie animatorii GREF, au fost răsplătiți pentru munca și implicarea lor cu un campus de trei zile la Vatra Dornei însoțiți de pr. Marius Adam și sr. Silvia Brandiu.

Povestea lui Pinocchio i-a ajutat pe participanți să descopere valorile prieteniei, responsabilității, dar mai ales rolul conștiinței și al adevărului.

În prima zi de GREF fiecare grup s-a angajat să compună un imn reprezentativ pentru tema noastră: "Eu nu mint!"

Imnul cel mai votat a devenit imnul celor două săptămâni de activitate și premiat pentru originalitate și creativitate. De asemenea, și celelalte grupe au fost răsplătite pentru munca, efortul și implicarea lor.

În fiecare zi copiii au fost întâmpinați de către animatori și animați prin bansuri, scenetă și rugăciunea de dimineața urmată de explicația formativă a pr. Marius și a sr. Silvia ca mai apoi, împărțiți în grupuri, să aprofundeze diferite teme formative desprinse din capitolele de poveste, și să-și focalizeze energia în diferite jocuri, concursuri, surprize și multe provocări.

Nelipsită a fost merinda care anul acesta chiar a purtat numele unui personaj din povestea lui Pinocchio: Figaro ("biscuiți demențiali" care au plăcut atât de mult, încât i-au inspirat pe copii să compună o piesă reprezentativă tip reclamă).

Într-una din zile copiii au avut ocazia să modeleze o ramă din pastă cu sare, pe care în următoarea săptămână au colorat-o după propriul gust.

O surpriză plăcută a fost ieșirea în parcul "Cancicov" unde spațiul verde și copacii umbroși ne-au oferit posibilitatea să facem jocuri și concursuri toată ziua.

Concursurile, surprizele, participările la sfânta Liturghie și provocările din fiecare zi au fost punctate pentru ca în ultima zi de GREF primelor trei grupuri să li se acorde cupele GREF 2013.

Sfânta Liturghie din ultima seară a încununat și umplut inima copiilor, a animatorilor și părinților prin participare și implicare, cu mulțumire și recunoștință pentru tot binele primit în cele două săptămâni cu ajutorul nelipsit al lui Dumnezeu, a organizatorilor și a binefăcătorilor.

Spectacolul final a creionat în fața părinților rezumatul muncii copiilor și a animatorilor pe tot timpul GREF-ului. Povestea pusă în scenă și bansurile fiecărui grup s-au contopit în așa fel încât părinții au rămas entuziasmați de talentele copiilor și de frumusețea lucrurilor învățate cu ajutorul lui Pinocchio.

Copiii de la clasa a VIII-a au continuat serata, împreună cu animatorii, la oratoriu, într-o noapte albă.

Tot programul a fost bine organizat și animat, iar tema a fost intenționat aleasă datorită valorilor și mesajelor pe care povestea le transmite.

Mulțumim surorilor de la "Maria Bambina" pentru implicare și susținere, pentru colaborare și încrederea acordată.

Campusul animatorilor de la Vatra Dornei a încununat și răsplătit pasiunea și dăruirea celor care alături de surori și preoți au animat activitatea atât de îndrăgită de copiii parohiei noastre.

Prietenia și atmosfera familială creată ne-a însoțit în toate aceste zile și ne-au făcut să ne simțim cu adevărat bine.

Surprize minunate ne-au așteptat la Vatra Dornei: casa unde am fost cazați, pârtia artificială, telescaunul, urcarea pe munte, hipodromul, piscina, mâncarea bună, programul... toate acestea au făcut ca cele trei zile să fie de neuitat.

Impresii:

Mara: "Consider că acest GREF este de neuitat deoarece am avut ocazia să leg noi prietenii, să descopăr noi valori și să-mi îndeplinesc un vis din copilăria mea: să călăresc".

Anca: "Am petrecut zile frumoase de vară alături de animatorii de la GREF, am admirat peisaje specifice zonei, am cunoscut noi și minunați copii și aș repeta experiența la nesfârșit".

Monica: "Am trăit experiențe unice pe care nu le voi uita împreună cu noile prietenii legate în aceste zile".

Alexandra: "Mi-a plăcut acest campus pentru ca mi-a dat ocazia de a-i cunoaște pe fiecare și de a-i accepta așa cum sunt".

Larisa: "Cu siguranță zilele petrecute la GREF vor fi memorabile, deoarece am simțit cu adevărat bucuria alături de copii și de animatori, cu care am legat noi prietenii".

Olivia: "Aceste zile vor fi de neuitat datorită tuturor lecțiilor învățate si experiențelor pe care sper să le repet cât mai curând".

Narcis: "Mi-a plăcut foarte mult acest campus deoarece am avut ocazia de a sta împreuna cu prieteni și am reușit să mulg o vacă".

Robi: "Zilele petrecute în compania animatorilor mi-au fost de un real ajutor, alături de ei am înțeles cu adevărat ce înseamnă spiritul de echipă. Experiența GREF m-a ajutat în formarea mea ca persoană".

Amy: "Am profitat din plin de cele trei zile de campus petrecute la Vatra Dornei pentru a căpăta noi valori, pentru a descoperi noi calități și noi prieteni. Experiența pe care sigur nu o voi uita a fost atunci când eu și Puiu (căluțul pe care am călărit) am devenit măcar pentru un scurt timp unul și același lucru, astfel echitația a devenit un sport special pentru mine".

Grupul de animatori

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment sunt disponibile pe site-ul parohial: www.sfantacrucebacau.ro


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat