Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Familia și viața" nr. 3/2013

A apărut numărul 3 al revistei "Familia și viața" pentru anul 2013, lunile mai-iunie, revista care își dorește să contribuie la informarea și formarea familiei creștină sub motoul "Familie, devino leagănul iubirii și al vieții!".

În acest număr al revistei veți putea citi întrebarea pusă de doamna Maria din Săbăoani cu privire la ce poate face personal pentru soțul său care a devenit alcoolic, cât și răspunsul, soluțiile recomandate de doamna psiholog Lucia-Izabela Antonică la această problemă.

În editorial, pr. Iosif Enășoae ne invită să reflectăm la munca umană care perfecționează omul și societatea, la modelul și maestrul perfect al muncii care este Cristos.

Doamna Maricica Mihăluțe ne ajută pe noi, soții creștini, să înțelegem mai bine cum putem să fim în slujba vieții atât cea fizică, cât și morală și spirituală, iar doamna Mihaela Ciobanu trage un semnal de alarmă părinților care au tendința de a-i "uita" pe copii în fața televizorului sau internetului.

Un scurt interviu cu Iosif și Paula, doi logodnici din Parohia "Sfânta Tereza" din Roman, îl veți găsi la pagina dedicată logodnicilor, iar domnul profesor Petru Gălățeanu nu pregetă să le spună tinerilor că și în vacanță au multe de învățat, adăugându-le un plus de calitate. Copiii vor putea căuta cuvintele ascunse cu referire la frumoasa sărbătoarea a Trupului și Sângelui Domnului, iar la pagina dedicată educației doamna Cristina Susanu le explică părinților și copiilor rolul temelor de vacanță.

La pagina dedicată vârstnicilor, cu multă sensibilitate, doamna Rafila Covasan ne prezintă o poveste dureroasă de viață din care învățăm cum nu ar trebui să ne purtăm cu părinții noștri vârstnici care își dedică viața copiilor și nepoților lor.

Un eveniment deosebit care a avut loc între 15 și 16 iunie la Roma a fost Ziua Evangelium Vitae. În vederea retrăirii acestui eveniment în plan spiritual oferim în paginile revistei fragmente din intervenții, omilii și documentul Evangelium Vitae ca meditații la misterele de bucurie ale sfântului Rozariu.

A da mărturie în ziua de azi devine o misiune. O astfel de mărturie cutremurătoare este aceea a Melissei Ohden care a supraviețuit unui avort. Povestea vieții ei o veți putea citi la pagina despre cultura vieții.

La pagina probleme de bioetică veți putea citi un fragment din "Valorile familiei și «sexul sigur»" de card. Alfonso Lopez Trujillo cu referire la părerea câtorva moraliști despre prezervativ și motivațiile pentru care acest contraceptiv nu poate fi asociat cu sintagma "sexul sigur".

Pe timpul verii cu precădere ne oferim serviciile pentru pregătirea la căsătorie a logodnicilor, în cadrul proiectului "Logodna - noviciatul iubirii". Prezentarea acestui proiect este realizată de doamna Maria Gherghel la pagina raport de activitate, unde se pot vedea și câteva imagini din cadrul proiectului.

* * *

Revista "Familia și Viața" poate fi solicitată la adresa: Asociația Familia și Viața, str. Ștefan cel Mare, nr. 228, 611040-Roman, Neamț, tel. 0233/742505, e-mail: afav_roman@hotmail.com sau poate fi descărcată de aici.

Vă dorim lectură plăcută și utilă!

Asociația "Familia și Viața"


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat