Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Mons. Josemaría Escrivá de Balaguer. Însemnări despre viața fondatorului Opus Dei

La Editura "Presa Bună" a fost publicată prima traducere în limba română a unei cărți despre sfântul Josemaría Escrivá de Balaguer, fondatorul Opus Dei (Lucrarea lui Dumnezeu). Autorul este Salvador Bernal și titlul lucrării este Mons. Josemaría Escrivá de Balaguer. Însemnări despre viața fondatorului Opus Dei. Traducerea după originalul în limba spaniolă a fost posibilă cu sprijinul Fundación Studium din Spania. Varianta în limba română are 412 pagini, fiind realizată în format 14x21 cm și este disponibilă în Librăria "Presa Bună" la prețul de 17 lei.

Josemaría Escrivá de Balaguer a fost un preot care s-a născut în Spania, în anul 1902, și a decedat la Roma, în anul 1975. În anul 1928, a înființat Opus Dei, o instituție a Bisericii Catolice care își propune să răspândească chemarea universală la sfințenie prin muncă și prin viața de zi cu zi. Fericitul Ioan Paul al II-lea l-a declarat sfânt, în ziua de 6 octombrie 2002, în fața a sute de mii de credincioși din peste 80 de țări, în Piața "Sfântul Petru" din Roma. Cartea sa cea mai cunoscută este Drum, care a fost tipărită în aproape de 5 milioane de exemplare, în 45 de limbi.

Fericitul Ioan Paul al II-lea, în discursul său în fața participanților la canonizare, a spus că "a fost un sfânt de o mare umanitate. Toți cei cu care s-a întâlnit, indiferent de cultura lor sau de statutul social, l-au simțit ca pe un tată, devotat în totalitate în slujirea altora [...] pentru că el era convins că fiecare suflet este o comoară minunată".

În pagina web www.ro.josemariaescriva.info puteți găsi mai multe informații despre viața și învățăturile sfântului Josemaría și mărturii despre devoțiunea sa în toată lumea.

Însemnări despre viața fondatorului Opus Dei este o lucrare cu un caracter mai degrabă testimonial, decât documentar. Parcurgând episoadele cele mai importante din viața sfântului Josemaría, cartea dezvăluie aspecte ale personalității acestuia și ale spiritului Opus Dei. Autorul este Salvador Bernal, un jurnalist spaniol, care s-a întâlnit cu sfântul Josemaría în anii 1960.

Salvador Bernal s-a născut la Segovia (1941) și trăiește la Madrid, unde a obținut Bacalaureatul și a început cariera în drept, încheind-o la Valencia (1962). Doctor în drept (Barcelona, 1968), jurnalist (Escuela Oficial, Madrid, 1969), cu licență în drept canonic (Navarra, 1981). A avut o intensă viață universitară și jurnalistică. Editor la Aceprensa, pe care a fondat-o în anul 1969. Autor al cărții Recuerdo de Alvaro del Portillo, Madrid, 1996, și al interviului cu Mons. Javier Echevarria publicat în cartea Memoria del Beato Josemaría Escrivá, Madrid, 2000.

Cartea Mons. Josemaría Escrivá de Balaguer. Însemnări despre viața fondatorului Opus Dei include numeroase citate avându-l ca autor pe Mons. Josemaría Escrivá de Balaguer, alături de numeroase mărturii personale. A fost tradusă în peste opt limbi și distribuită în sute de mii de exemplare în întreaga lume.

Ovidiu Bișog

* * *

Mons. Josemaria Escrivá de Balaguer, însemnări despre viața fondatorului Opus Dei
Salvador Bernal, Ed. "Presa Bună", 2013, ISBN 978-606-8116-28-0, 412 p., 17 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat