Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești: Campus "David, Micul Mare Rege"

Seminarul "Don Orione" din Iași a organizat, în perioada 3-7 iulie 2013, un campus pentru copiii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Horgești, județul Bacău. Tema acestui campus a fost "David, micul mare Rege". Au participat aproximativ 60 de copii, romano-catolici, dar și ortodocși.

Copiii și animatorii s-au împărțit în patru echipe: Luptătorii, Împărații, Vulturii învingători și Faraonii. Un lucru important pe care copiii l-au descoperit a fost ca fiecare să-și dea seama de calitățile cele mai importante: ascultarea, sinceritatea, înțelegerea, prietenia. După fiecare scenetă interpretată de animatori din Horgești, ce au avut ca personaj principal pe David, vestitul rege din Vechiul Testament, părintele Valeriano ne-a oferit câteva puncte de reflecție în cadrul catehezelor.

Un alt moment important din campusul nostru au fost jocurile. Cu mult entuziasm și voie bună, copiii s-au jucat și au încercat să cucerească primul loc. De asemenea, fiecare grup a compus un imn și un steag al echipei pe care le-au prezentat celorlalți. Fiecare zi a campusului s-a încheiat prin recitarea Rozariului și participarea la sfânta Liturghie.

În ultima zi a campusului am organizat o "căutare a comorii" unde copiii au avut de îndeplinit unele probe și să găsească niște bilețele - indicii pentru a trece la pasul următor și a găsi comoara căutată.

La finalul campusului copiii au avut bucuria de a primi câteva premii în funcție de implicarea lor la jocuri, bansuri, la compunerea imnului și realizarea steagului.

Zilele de campus petrecute împreună s-au încheiat într-o atmosferă de bucurie, cerând totodată de la Dumnezeu, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria și a lui Don Orione, darul credinței, asemenea regelui David.

Ionel-Eugen Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-7 iulie: Horgești: Campus "David, Micul Mare Rege"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat