Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sf. Francisc": Campus GREF

"În căutarea fericirii cu Isus" a fost tema campusului GREF organizat în perioada 4-7 iulie 2013, în Parohia Cleja "Sfântul Francisc", cu participarea a 163 de copii și 19 animatori.

În limba română cuvântul fericire vine de la verbul a ferici, care în limbaj mai popular înseamnă a îmbucura pe cineva peste măsură. În ziua de astăzi, fericirea parcă este rezervată numai celor foarte avuți, iar pentru omul de rând, pentru omul sărac, pare aproape imposibil să ajungi la fericire: lipsuri, necazuri, vicii și lacrimi la tot pasul. Și totuși, în puținul pe care-l are fiecare pe acasă, și nu numai, se poate ajunge la fericire! Pentru a fi fericit nu e de ajuns să fii bogat material; pentru a te simți cu adevărat fericit trebuie să poți să te bucuri mai ales de lucrurile mărunte, acelea pe care Dumnezeu le dăruiește gratuit fiecăruia, pentru ca apoi să le poți împărtăși și altora.

Cu aceste gânduri, 163 de copii și 19 animatori din Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja, îndrumați de părintele paroh Iosif Demeterc și de părintele vicar Sergiu-Doru Stoica, ajutați fiind și de surorile de la parohie, Iuliana și Veronica Călugăru, am pornit să descoperim adevărata fericire pe parcursul a patru zile de GREF, în perioada 4-7 iulie 2013, având titlul "În căutarea fericirii cu Isus".

Fericirea se naște din iubire, iar iubirea se naște din inimă! La una dintre catehezele ținute de preoții parohiei noastre, un copil, în simplitatea și sinceritatea lui, a dat un răspuns simbolic, care ne-a uimit: "fericirea înseamnă să fie soare"! Soarele înseamnă lumină, căldură, belșug, pace și binecuvântare! Soarele nu este egoist: el luminează peste tot și pentru toți deopotrivă. Când îl avem pe Soarele-Isus în inimile noastre, în viața noastră, în familiile noastre, atunci nu mai este loc pentru întunericul păcatului, al urii, mândriei și egoismului. Numai atunci putem fi cu adevărat fericiți!

Iar acest lucru s-a dovedit în aceste patru zile minunate, când prin jocuri, bounce-uri, muzică și distracție, dar și prin cateheze, scenete religioase, sfântul Rozariu și sfânta Liturghie, toți cei care au participat la GREF, preoții, surorile, copiii și animatorii, au descoperit cât de ușor se ajunge la adevărata fericire alături de Isus Cristos.

Mulțumim cu această ocazie organizatorilor, preoților care păstoresc comunitatea noastră, surorilor, copiilor, dar și tuturor celor care au contribuit pe plan spiritual, material și educațional pentru a realiza acest GREF.

Animatorii comunității

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

4-7 iulie: Cleja "Sf. Francisc": Campus GREF


 

lecturi: 4.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat