Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Nicolae Bălcescu: Campus educațional "Poți să fii și tu un copil!"

În perioada 24 iulie - 4 august 2013, la Nicolae Bălcescu s-a desfășurat campusul educațional "Poți să fii și tu un copil!". La acest campus au participat aproximativ 350 de copii însoțiți de 60 de animatori.

Copiii sunt marea minune a lumii! Ei sunt viitorul omenirii, sunt semne de speranță pentru mâine, sunt frumusețea întruchipată, sunt nevinovații omenirii, sunt donatori de zâmbete neprefăcute, sunt imaginea glasurilor îngerești de pe pământ, sunt modele de rugăciune și încredere necondiționată, sunt cei care dau totul, ei sunt magistralii făuritori de bucurie pentru cei din jur!

Acest campus a avut două ramuri: campusul copiilor mari din clasele IV-VIII și campusul copiilor mici din clasele I-III și grădiniță.

La acest campus au participat aproximativ 350 de copii însoțiți de 60 de animatori. Ei au pornit într-o aventură în jurul lumii în prezența lui Isus Cristos.

Evenimentele au debutat cu împărțirea participanților în șase echipe, fiecare echipă fiind reprezentată o țară: India, Marea Britanie, Grecia, Germania, Franța, Mexic. Apoi am implorat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra activităților pe care aveam să le desfășurăm pe parcursul întregii săptămâni.

Programul unei zile a constat bansuri, ateliere (quilling, pictură pe tricou, brățări, creație literară, machete, vestimentație din produse reciclabile), povestioare pe tema virtuților, o mică gustare, jocuri în echipă și între echipe, participarea la sfântul Rozariu și sfânta Liturghie în fiecare zi. În ultima zi de campus, după sfânta Liturghie, copiii au lansat mai multe lampioane.

Deși perioada acestor două campusuri a fost scurtă, copiii și animatorii s-au împrietenit și, cu ajutorul Domnului, au reușit să treacă împreună peste toate dificultățile întâmpinate.

Îi așteptăm și pe ceilalți copii din comunitatea noastră la anul să ni se alăture în căutarea unei inimi perfecte alături de Cristos.

Mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în pregătirea și buna desfășurare a campusului. Mulțumiri deosebite părintelui paroh Gheorghe Cojocaru care ne-a fost alături cu sprijinul și susținerea sa precum și părintelui vicar Cristian Bîrnat, coordonatorul campusului. Videoclipuri de la acest eveniment pot fi vizualizate aici și aici

Emerențiana-Vincența Molner

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iulie - 4 august: Nicolae Bălcescu: Campus educațional "Poți să fii și tu un copil!"


 

lecturi: 4.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat