Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: "Vara împreună" - Să dăm glas emoțiilor

În perioada 29 iulie - 4 august 2013, în Parohia "Sfânta Treime" din Butea s-a desfășurat săptămâna "Vara Împreună", având ca temă "Să dăm glas emoțiilor". Această săptămână a fost organizată de către preoții din parohie, surorile din comunitate, împreună cu tinerii animatori. Anul acesta au fost prezenți circa 200 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-14 ani, animați de 50 de tineri, care au dăruit cu bucurie din timpul lor pentru aceste zile de recreație, formare spirituala și umană.

Tema de anul acesta a fost deosebită, am vorbit despre emoții: bucurie, tristețe, furie, teamă, compasiune, frică; copiii realizând zilnic planșe la momentele de discuții in grup, ce erau prezentate la sfânta Liturghie.

Tinerii au avut în fiecare dimineață ocazie de a reflecta la propriile calități, reușind să înțeleagă că oricine are ceva minunat să ofere și că viața spirituală trebuie să fie sprijinită pe credință și încredere.

Programul începea zilnic la ora 9 cu un moment de înviorare, fiind urmat de cateheză și discuții în grup. Tot dimineața copiii au avut posibilitatea de a participa la atelierele de creație care constau în: dans popular, dans sportiv, break-dance, pictură, lucru manual, basket, fotbal și ping-pong. După-amiaza programul conținea jocuri fără barieră, olimpiade, jocuri cu apă, stand, căutarea comorii.

În aceste zile copiii și-au împărtășit emoțiile, bucuria de a trăi împreună, au legat noi prietenii, s-au bucurat împreună și au învățat multe lucruri noi.

O astfel de săptămână este benefică pentru întreaga comunitate, este plăcut modul în care ne unim pentru un singur scop, acela de a ne apropia de Biserică mai mult, de a descoperi ce înseamnă credința și bucuria adevărată.

În ultima zi de Vara Împreună am organizat un spectacol pentru familiile și prietenii copiilor. Spectacolul a conținut o expoziție de brățări și picturi, muzică, dans, premierea copiilor și a animatorilor.

Mulțumim preoților și surorilor pentru disponibilitatea, generozitatea și sprijinul acordat. Mulțumim tinerilor pentru frumoasa implicare și colaborare, care în aceste zile au fost ghidați de cele cinci stele ale animatorului: comunicare, colaborare, cunoaștere, climat, caritate.

Mulțumim copiilor pentru participare și deschidere. Îi așteptăm în număr cât mai mare și la activitățile din timpul anului.

Iată câteva impresii:

"Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip și în acest an la Vara Împreună, deoarece ca în fiecare an am avut șansa de a mă bucura alături de copii. Și ce e mai frumos decât zâmbetul unui copil? Cu toate că seara eram frântă ca și restul animatorilor, așteptam cu nerăbdare a doua zi deoarece știam că voi avea parte de o zi plină de veselie și distracție și nu în ultimul rând seara, la sfânta Liturghie când biserica răsuna de glasurile copiilor. Păcat că s-a sfârșit așa repede, aștept cu nerăbdare campusul viitor". (Andreea Gîrleanu)

"Vara Împreună a fost o săptămână frumoasă, în care am învățat multe lucruri, atât de la ceilalți animatori cât și de la copii. Tema Verii Împreună, «Să dăm glas emoțiilor», a făcut ca această săptămână să fie mai interesantă și deosebită. A fost primul an în care am participat ca animator, insă cu siguranță nu ultimul". (Mădălina Horlescu)

"Pentru mine campusul a fost similar cu o vacanță și pot spune una reușită. Deși am avut momente în care eram obosit, am rămas plăcut surprins în ceea ce privește aceste zile împreună, am învățat lucruri noi care îmi vor fi de ajutor și în anii următori". (Alex Petrina)

"O săptămână plină de bună dispoziție, har, prietenie și iubire am petrecut împreună. Zâmbetele și voia bună au fost prezente pe chipurile tuturor. Vara Împreună este o experiență de neuitat din care, în fiecare an ne îmbogățim spiritual, ne facem noi prieteni și ne apropiem împreună de Isus. Am avut multe lucruri de învățat de la preoți, surori, animatori, dar cele mai multe lucruri le-am învățat de la copii, căci ei sunt cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor. Sperăm ca la anul să adunăm și mai mulți copii iar bunului Dumnezeu îi mulțumim pentru acest dar, de a ne putea petrece atât de frumos timpul împreună". (Maria Raluca Ante)

Mirela Luca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iulie - 4 august: Butea: "Vara împreună" - Să dăm glas emoțiilor


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat