Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Suntem mesagerii lui Isus

După o jumătate de vacanță plină de căldură, copiii din Parohia "Sfântul Mihai" Satu Nou (Bacău) au participat, în număr de peste 173, la campusul organizat de pr. paroh Serafim Romila împreună cu 22 de animatori, tineri din parohia noastră, în perioada 30 iulie - 9 august 2013.

Copiii au fost prezenți în fiecare zi la sfânta Liturghie, urmând apoi citirea regulamentului pentru campus, interpretarea imnului și ascultarea catehezei care i-a ajutat pe aceștia să înțeleagă cât mai bine și să aprofundeze cuvântul Domnului.

După acestea, participanții s-au îndreptat spre căminul cultural din sat cântând și intonând sloganurile specifice celor patru grupe: albaștri, galbeni, roșii și verzi. Grupele au fost împărțite în funcție de vârstă având câte 5-6 animatori.

Prima seară de campus, fiind începutul lunii august, a debutat cu o procesiune pe străzile satului recitând împreună Rozariul alături de sfânta Fecioară Maria, pentru creșterea în credință a tuturor credincioșilor parohiei noastre.

Tema campusului a fost "Suntem mesagerii lui Isus". Înainte de începerea zilei propriu-zise de campus, animatorii au extras câte o virtute pe care să o pună în valoare pe parcursul zilei față de copii și de aproapele în general. Catehezele au avut ca scop conștientizarea mesajului evanghelic și accentuarea misiunii primite de a vesti cuvântul celor din jur. Cu această ocazie copiii au uitat de folosirea televizorului și a calculatorului, fiind mai concentrați pe acțiunile practice desfășurate în cadrul campusului. Zilele frumoase au fost fructificate la maximum: rugăciune, învățături practice, lucru manual și bine-înțeles iarbă verde. Aici ne-am jucat și am cântat, bucurându-ne din plin de vremea deosebită.

Cu toții am experimentat prietenia, compasiunea, răbdarea, iertarea și multe alte calități pe care dorim să le interiorizăm cât mai bine de acum înainte. Au fost clipe grele în care credeam că nu se poate merge mai departe, dar am avut tăria de a ne mobiliza pentru a duce la indeplinire planul început. Totodată ne-am dat seama că harul lui Dumnezeu lucrează în permanență în fiecare dintre noi mai mult decât noi înșine.

Cât privește hrana pământească pe care nu o putem exclude din traiul zilnic al omului, copiii au avut parte de gustări dimineața și după-amiaza și o masă binecuvântată de prânz în fiecare zi a campusului pentru a experimenta comuniunea dintre noi și a înțelege mai bine că masa este un loc bun de a deschide legături de prietenie între noi.

Suntem cu toții încântați de frumoasa implicare a animatorilor care s-au simțit foarte bine între ei și în mijlocul copiilor din grupele lor. Incidentele și aspectele negative au fost dezbătute pe larg de consiliul animatorilor, la sfârșitul fiecărei zile, un prilej în plus de a lăsa răul în urmă și de a începe din nou ziua cu un zâmbet larg.

Adresăm mulțumiri tuturor celor care s-au implicat întru buna desfășurare a campusului de vară, în special părintelui paroh Serafim Romila și sponsorilor noștri.

Narcis-Iosif Budău,
Laurențiu-Alois Bulai
și Iulia-Andreea Ungureanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iulie - 9 august: Satu Nou: Suntem mesagerii lui Isus


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat