Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Timp de misiune "Familia - mărturisitoarea credinței"

Mulțumim Domnului că timpul de misiune, cu tema: "Familia - mărturisitoarea credinței" , care s-a realizat în perioada 28 iulie - 4 august 2013, la Mircești, Parohia "Adormirea Maicii Domnului", paroh Iosif Martin, a fost un timp plin de o ploaie de haruri pentru toți cei care s-au implicat direct sau indirect. Misiunea a fost organizată de Surorile Sărace ale Sfântului Iosif în colaborare cu Congregația Compania Maicii Domnului și cu un grup de tineri care doresc să trăiască credința în Cristos și să o împărtășească cu ceilalți.

Misiunea s-a deschis pe 28 iulie, cu sfânta Liturghie de trimitere in misiune, fiind prezidată de către pr. Florin Sescu, responsabil al Centrului Misionar Diecezan, având alți doi concelebranți: pr. paroh Iosif Martin și pr. Cristian. În predica sa, pr. Florin ne-a încurajat să fim adevărați misionari, care, înainte de a merge la ceilalți, este important să mergem la Isus, să ne apropiem mai mult de cuvântul său, să stăm cu Domnul nostru și să ne lăsăm transformați în creaturi noi, pline de viața în Cristos.

În acest timp s-au desfășurat diferite activități:

- în fiecare zi, în timpul dimineții s-au făcut vizite la familii pentru un moment de rugăciune cu familia și pentru nevoile membrilor;

- de asemenea, s-au organizat cateheze pentru copii și adolescenți unde ei au participat cu mult entuziasm și dorința de a-l cunoaște mai mult pe Isus Cristos;

- nu au lipsit din program jocurile, bansurile, lucrul manual;

- dar cel mai important a fost participarea zilnică a copiilor la sfântul Rozariu și sfânta Liturghie, fiind însoțiți și încurajați să cânte de grupul de chitariști;

Misiunea s-a terminat cu sfânta Liturghie de mulțumire pentru harurile primite pe 4 august, după care a avut loc un spectacol al copiilor și adolescenților pentru toți consătenii. Creștinii au rămas profund impresionați de prestația copiilor, dar mai ales de prezența lor numeroasă la Rozariu și Liturghie. Ultimul moment al misiunii a fost "Divertisment de solidaritate", ocazie de a fi solidari dăruind alimente, care au fost oferite Casei de bătrâni și de copii din Butea.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a însoțit cu harul său și ne-a dat ocazia să contemplăm puterea harului său în viața creștinilor, care au fost foarte primitori și deschiși. Mulțumim părintelui paroh, Martin Iosif, care cu multă căldură ne-a primit și ne-a încurajat mereu. De asemenea, mulțumim tuturor celor care au colaborat într-un fel sau altul la bunul mers al acestei misiuni.

Redăm câteva mărturii ale tinerilor care au participat la această misiune:

"Îți mulțumesc, Doamne, din toată inima pentru tot ceea ce faci în viața mea, că îmi ești alături și nu mă lași la greu".

"«În aceste momente tu îi șoptești inimii mele: dacă vreodată te vei simți singur, dezorientat, rănit, neînțeles sau dezamăgit... nu uita... eu însumi îți voi fi alături în acele momente și te voi purta în brațe, voi fi alături de tine oricând, la orice ora vei dori fie din zi sau din noapte, te iubesc și te aștept mereu cu brațele deschise. Sunt tatăl tău care niciodată nu îți va trăda încrederea pe care mi-o acorzi». Îți mulțumesc o Isuse, că îmi șoptești și mă sfătuiești, că niciodată să nu caut liniștea sufletului meu în lucrurile acestei lumi trecătoare ci mă inviți ca mereu să o caut la picioarele crucii tale așa cum au făcut-o deja mulți sfinți înaintea mea, fiind cu toții conștienți că rănile sufletului se vindecă doar cu dragoste și cu iubirea care se consumă pentru alții".

"Îți mulțumesc, Doamne, pentru că mă iubești".

"Îți mulțumesc, Doamne, pentru că fiecare zi pe care mi-o dai este o minune pentru mine. Îți mulțumesc pentru bucuriile pe care le am în fiecare zi, dar și pentru necazurile mele, deoarece cu ajutorul lor mă întăresc în credință".

Domnul să ne binecuvânteze pe fiecare pentru generozitatea cu care îl slujim și să continuăm să fim adevărați misionari printre cei mai apropiați nouă. Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!

Vă mulțumim din suflet pentru tot și continuăm uniți în rugăciune!

Sfântul Părinte Francisc în mesajul său pentru cea de-a 87-a zi mondială pentru misiuni ne spune: "Omul din timpul nostru are nevoie de o lumină sigură care luminează drumul său și pe care numai întâlnirea cu Cristos o poate dărui. Să ducem acestei lumi, cu mărturia noastră, cu iubire, speranța dăruită de credință! Misionaritatea Bisericii nu este prozelitism, ci mărturie de viață care luminează drumul, care aduce speranță și iubire. Biserica - repet încă o dată - nu este o organizație de asistență, o firmă, o ONG, ci este o comunitate de persoane, însuflețite de acțiunea Duhului Sfânt, care au trăit și trăiesc uimirea întâlnirii cu Isus Cristos și doresc să împărtășească această experiență de bucurie profundă, să împărtășească mesajul de mântuire pe care Domnul ni l-a adus. Tocmai Duhul Sfânt e cel care conduce Biserica pe acest drum".

Surorile Sărace ale Sfântului Iosif
http://surorilesaracesfiosif.blogspot.com

* * *


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat