Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: Campus "Vara împreună"

Copiii din Parohia "Sfântul Mihail" din Valea Mare au participat în perioada 22 iulie - 3 august 2013 la campusul "Vara împreună" organizat de pr. Iosif Dămătăr și pr. Gabriel Trișcă, în colaborare cu mai mulți tineri din comunitate și cu Surorile Franciscane Misionare de Assisi. Motoul acestui campus a fost: Strălucim ca astrele!

Am pornit la drum cu un număr de aproximativ 130 de copii, de la 4 până la 14 ani. Am "pornit" luni, 22 iulie, într-o dimineață senină, asemenea tuturor dimineților care au urmat. Programul nostru din prima săptămână s-a desfășurat între orele 9.00-12.00 și 16.00-20.00, adică până la sfârșitul sfintei Liturghii.

În fiecare seară la ora 18.00 copiii, împreună cu animatorii, se adunau în biserică pentru a pregăti cântecele de la Liturghie. După cor urma recitarea Rozariului.

Cei 130 de copii au fost grupați în cinci grupe. Astfel au fost echipa roșie (Marțienii), echipa galbenă (Licuricii), echipa albastră (Astronauții), echipa verde (Kripton) și echipa steluțelor formată din copiii cei mai mici.

S-au legat multe prietenii în această perioadă, dar una dintre cele mai importante prietenii legate încă din prima zi a fost cu protagonistul scenetelor: Dominic Savio. În jurul faptelor sale s-au concentrat discuțiile de la cateheză.

Joi, 25 iulie, programul campusului a inclus și o ieșire la pădure, fapt care pe copii i-a bucurat foarte mult.

Duminică, 28 iulie, copiii și animatorii au pregătit un spectacol pentru întreaga comunitate. A fost reușit, amuzant, antrenat.

Toată lumea spune că lucrurile bune durează puțin. Au spus-o unii despre campus. Așa că am prelungit campusul. Cu o pauză de o zi, programul de după-amiază din cadrul "Verii Împreună" s-a reluat și a continuat până sâmbătă, 3 august.

În această a doua săptămână activitățile au fost mai puține. Pe scurt: copiii au dansat, au cântat, s-au jucat. Am vizionat împreună episoade din viața lui Mihai Magone și Francisc Besucco, alți copii care au trecut prin oratoriul lui don Bosco și am discutat despre acestea la cateheză. Din momentele mai importante amintim că miercuri copiii au urcat la crucea dedicată sfântului Mihai unde s-au așezat pe iarbă și au ciulit urechile la lecție de istorie "predată" de domnul Ioan Coșa. Joi a fost o altă zi importantă pentru că am făcut cunoștință cu noul părinte vicar, părintele Claudiu Bulai, care s-a integrat imediat în peisaj: a ținut cateheza, s-a jucat cu cei mici și le-a semnat șepcile.

Nu am mai marcat finalul cu un spectacol, dar ne-am luat la revedere unii de la alții în pași de dans sâmbătă seara, după Liturghie. Mulțumim încă o dată tuturor. Nu am fi reușit fără părintele paroh, sponsori, părinți, dascăl, asistent. Îi urăm părintelui vicar bun venit și pe această cale, copiilor o vară frumoasă în continuare!

Campusul "Vara împreună" s-a încheiat, însă ne-am propus să mai petrecem momentele împreună, așa că am apelat la "Sâmbăta împreună". Copiii sunt așteptați în fiecare sâmbătă la ora 16.00 în curtea bisericii pentru a trăi momente frumoase în jurul casei lui Dumnezeu.

Silvia Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: x22 iulie - 3 august: Valea Mare: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat