Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Campus vocațional pentru tinere

În intervalul 25-27 iulie 2013 la Târgu Ocna s-a organizat în casa surorilor "Slujitoarele Preacuratei de Parma" campusul vocațional cu tema: "Simon... Simon... Eu m-am rugat pentru tine, ca să nu piară credința ta" (Lc 22,32).

Oamenii timpului nostru ori sunt nepăsători în ceea ce privește binele, ori veghează cu tenacitate pentru a săvârși răul. Cu toții avem nevoie să ne oprim o clipă din zbuciumul problemelor zilnice care acaparează în special tineretul. Tânărul este mai ușor de influențat și tocmai de aceea are nevoie de o canalizare spirituală pentru a-l feri de ispitele care se ivesc permanent. 18 tinere din parohiile vecine au aderat la invitația surorilor, fiind îndrumate de părintele Iosif Ilieș și sora Agneza Lenghen. Pentru a avea lumină și forță de a ne însuși cele permanente și mai ales de a le fructifica în viața de zi cu zi, am început campusul prin participarea la sfânta Liturghie celebrată în capela surorilor, deoarece este necesar să-l ascultăm cu atenție pe Isus și să o urmăm pe sfânta Fecioară Maria în viața ei plină de har.

Pe parcursul campusului au fost abordate mai multe teme. Pr. Iosif ne-a prezentat două fragmente din Biblie: Pescuirea minunată și Nunta din Cana Galileii, scoțând în evidență cât de important este comportamentul nostru în societate, la școală, transformându-ne în modele vii pentru cei din jurul nostru. Analizând fragmentul "Nunta din Cana", ne-am oprit asupra cuvintelor: "Umpleți vasele cu apă". Părintele ne-a subliniat faptul că aceste vase cu apă sunt datoriile noastre de zi cu zi. În fiecare seară, în liniște să reevaluăm momentele zilei pentru a ne putea da seama dacă vasele noastre s-au umplut cu bucurii efemere sau cu bucurii care ne umplu inima (capacitatea de a dărui, de a-i ajuta pe alții).

Mai mult ca oricând Domnul manifestă în mod minunat drumul nostru sigur și adevărat pentru că este drumul încercărilor și al ascultării. De aceea, prin excursia pe muntele Măgura, am realizat comunicarea directă dintre natură și personalitatea umană. În peisajul magnific al naturii, părintele ne-a prezentat cea mai frumoasă perioadă a vieții - tinerețea - arătându-ne cât de important este să creștem armonic. Acest lucru se poate realiza prin cele patru dimensiuni: umană, spirituală, cea a datoriilor de zi cu zi și a gratuității. Toate am fost încântate de intenția părintelui de a ne lăsa după fiecare conferință să putem medita și autoevalua cuvântul lui Dumnezeu în tăcere. Pentru a-l adora pe Învățătorul Divin ne-am unit inimile și glasurile la adorația euharistică. Părintele ne-a povățuit să ne rugăm și în cererile noastre să ținem cont de lucrurile necesare care sunt plăcute Tatălui ceresc. Este important ca la meditația zilnică să îi mulțumim pentru darurile primite. În rugăciunile noastre să nu uităm de sfânta Fecioară Maria care mijlocește pentru noi. Prin meditarea sfântului Rozariu avem garanția ajutorului de la Isus, fiul ei preaiubit, deoarece acesta reprezintă lanțul de legătură de la pământ la cer.

Activitățile spirituale au fost îmbinate cu momentele cultural-recreative: jocuri, dansuri etc.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile pline de har și de împliniri sufletești.

Îi mulțumim părintelui Iosif pentru că a avut disponibilitatea de a sta în aceste zile cu noi și mai ales pentru îndemnurile care ne vor călăuzi în viața zilnică.

Mulțumim surorilor pentru ajutorul acordat punându-ne la dispoziție gratuit cazarea și masa, cât și pentru sprijinul în susținerea și desfășurarea activităților.

Amalia Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-27 iulie: Târgu Ocna: Exerciții spirituale pentru tinere


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat