Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfânta Cruce": Campusul tinerilor la Poiana Negri și Vatra Dornei

După încă un an de învățat sau de lucru, plin de stres, oboseală, tinerii, coordonați de părintele Lucian Adam, au organizat un campus în perioada 24-27 iulie 2013 la Poiana Negri și Vatra Dornei.

Plecarea, miercuri dimineață, a fost precedată de sfânta Liturghie la ora 6:45 în biserica noastră, pentru a-l ruga pe Dumnezeu ca acest campus să fie de neuitat.

Drumul de cinci ore a fost întrerupt de mici opriri pentru masă și poze, admirând peisajul montan unic. Oboseala de pe traseu nu ne-a umbrit entuziasmul și nerăbdarea atunci când am intrat în Vatra Dornei. Drumul ne-a dat bătăi de cap, însă, într-un final, am ajuns la destinația noastră, adică la pensiunea "Miruna", o vilă cu două etaje și mansardă. Acomodându-ne cu locația, ne-am bucurat de o vreme însorită și de prezența părintelui paroh pentru o seară în care muzica însoțea pregătirea grătarului, bancurile și alte jocuri.

A doua zi ne-am trezit de dimineață, am luat micul dejun și ne-am pregătit pentru o drumeție. Am pornit spre Schitul 12 Apostoli, urcând o parte din traseu pe jos, savurând aerul de munte proaspăt. Am fost întâmpinați acolo de unul din cei trei preoți responsabili cu schitul, acesta prezentându-ne o scurtă istorie a locului, iar după câteva poze ca amintire, am plecat încărcați de bună dispoziție. Spre seară am vizitat orașul Vatra Dornei, participând la sfânta Liturghie în biserica "Schimbarea la Față a lui Isus", iar cina am luat-o la o pizzerie. Distracția nu s-a terminat odată cu sosirea la pensiune, ci a continuat până târziu cu rummy, table, cărți de joc, muzică și dans.

A treia zi am avut un program mai lejer, bucurându-ne de locație și vilă, dar pregătind mai ales focul de tabără și surprizele din acea seară. Am dorit să ne asigurăm că părintele Lucian își va aduce aminte de acest ultim campus împreună. Dată fiind transferarea sa și a părintelui Marius în alte parohii, i-am compus un cântecel, le-am preparat un tort delicios, însoțiți fiind și de pr. Laurențiu Dăncuță, pr. Cristinel Gal și pr. Sergiu-Alin Pal, am petrecut momente de neuitat în jurul focului de tabără.

A patra zi de dimineața, imediat ce ne-am trezit, ne-am făcut bagajele. Încântați de această experiență, ne-am luat la revedere de la pensiune, foișor, munți și întregul oraș Vatra Dornei. Drumul înapoi spre casă a fost marcat de oboseală, căldură, dar nimic nu a contat, deoarece inimile noastre erau pline de bucurie, de mulțumire față de părintele Lucian care a fost alături de noi în tot acest timp, față de ceilalți preoți care ne-au însoțit și în primul rând, față de Dumnezeu, care ne-a creat și ne-a binecuvântat cu astfel de trăiri.

Diana Dumea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-27 iulie: Bacău "Sfânta Cruce": Campusul tinerilor la Poiana Negri și Vatra Dornei


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat