Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Campus pentru copii

În perioada 24-28 iulie 2013, în Parohia "Sfânta Treime" din Oituz a avut loc campusul copiilor intitulat "David, micul mare rege". Copiii, în număr de 250, au avut parte de zile superbe, în care distracțiile și jocurile s-au îmbinat cu rugăciunea și momentele spirituale.

Activitatea a fost organizată de Seminarul "Don Orione" , de tinerii din Acțiunea Catolică si Kolping, cu sprijinul părintelui paroh Eugen Lucaci, care au manifestat un entuziasm deosebit pentru ca această activitate să reușească.

Copii au fost împărțiți în șase grupe cu numele corespunzătoare semnelor lui David: Piatra templului, Corn, Praștie, Sabie, Mantie și Scrisoare.

Fiecare zi se deschidea la ora 9.00 cu o scenetă semnificativă din viața lui David, realizată de animatori, urmată apoi de cateheză, care urmărea punctul de plecare al scenetei, ziua încheindu-se cu sfânta Liturghie, un prilej de mulțumire lui Dumnezeu pentru momentele petrecute împreună. Aceste momente de spiritualitate au fost îmbinate apoi cu jocuri și bansuri. Cele șase grupe s-au mobilizat să acumuleze cât mai multe puncte, pentru ca echipa lor să iasă la final câștigătoare.

O zi palpitantă pentru ei și în același timp decisivă pentru clasament a fost ziua în care toate grupele s-au luptat pentru "găsirea comorii". Fiecare grupă a avut de urmat un traseu prin sat cu diferite probe. Copii au trecut cu brio fiecare probă, iar la final comoara a fost găsită de echipa care a avut o mobilizare și o strategie bună.

Ultima zi, duminică, a fost o zi festivă deschisă cu sfânta Liturghie și urmată de un program artistic. În această zi părinții au avut ocazia să vadă rezultatul acestor zile, care au contribuit la formarea spirituală a fiecăruia, atât a animatorilor, cât și a copiilor. Programul artistic a constat într-o paradă militară, prezentare de modă și dansuri populare. La final fiecare copil a fost premiat pentru efortul și buna dispoziție de care a dat dovadă.

Mulțumim din suflet bunului Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-am primit în aceste zile, mulțumim tinerilor care s-au implicat cu toată inima, mulțumim Seminarului "Don Orione", binefăcătorilor campusului și, de asemenea, părintelui paroh pentru toata implicarea și susținerea lui.

Delia Alexandra Sterpu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-28 iulie: Oituz: Campus pentru copii


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat