Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Așa răspund copiii despre Crez

Părintele Felician Tiba a adunat, în decursul anilor, o colecție de răspunsuri date de copii pe diferite teme legate de credință. În volumul de față, prezintă cum răspund copiii despre Crez. Cartea, intitulată Așa răspund copiii despre Crez, conține 110 pagini și va putea fi cumpărată din Librăria "Presa Bună" la prețul de 6 lei.

Una dintre caracteristicile fundamentale ale copiilor este spontaneitatea. Iar când aceasta are ca subiect adevăruri greu de înțeles pentru vârsta lor, așa cum sunt cele legate de credință, ies la iveală adevărate "perle".

Profitând de Anul Credinței, instituit de către papa Benedict al XVI-lea, m-am gândit că ar fi oportun să propun, nu doar copiilor ca atare, ci și părinților lor, fraților, surorilor, catehiștilor, preoților și tuturor celor care au simțul umorului, această colecție de "perle", pe care le-am intitulat, în mod sugestiv: Așa răspund copiii despre Crez.

O parte din "perlele" din această colecție au fost publicate deja în paginile revistei "Lumina creștinului" a Diecezei de Iași.

Pentru a ușura înțelegerea materialului, am împărțit această colecție în două părți: prima parte este dedicată Crezului, fiecărui articol în parte, iar a doua este foarte diversificată, cuprinzând "perle" din mai multe sectoare ale credinței.

La colecționarea acestor "perle" au participat de-a lungul timpului multe persoane: preoți, profesori de religie, surori, dar și mulți copii, cărora le mulțumesc și lor le dedic paginile care urmează. De asemenea, desenele au fost puse la dispoziție de către Daniel Dinu, care deși a trecut de mult de vârsta copilăriei, a avut capacitatea de a privi înapoi, prin vârful creionului și de a așterne pe hârtie o mică parte din "întâlnirile" cu Isus.

Le ofer cu bucurie pe toate tuturor celor care au fost sau mai sunt copii, care s-au pregătit pentru prima sfântă Împărtășanie și pentru Mir, pentru cei care au asistat la "Liturghia copiilor", pentru toți aceia care nu au uitat că a fi creștin înseamnă, înainte de toate, a avea un suflet de copil..., chiar dacă aceasta înseamnă să mai spui câteodată și câte o "perlă".

Iată câteva "perle" luate la întâmplare:

- "La o oră de Catehism, Denis (9 ani) l-a întrebat pe preot: «Isus nu avea oi, de ce l-a pus pe Petru să-i pască oile și mieii?»"

- "Eu nu l-am văzut pe Isus, dar mama îmi spune mereu că stă în biserică în dosul lămpii roșii" (Tudor, 7 ani).

- "Îngerul Gabriel i-a spus Mariei că Duhul Sfânt îi va face umbră" (Rafaela, 8 ani).

- "La o lecție de catehism, Ionuț (10 ani) a întrebat-o pe sora: «Dacă Isus știa că suferă pe nedrept, de ce nu a fugit? Când mama vrea să mă bată, eu fug, nu stau să...» Pentru a-l face să înțeleagă suferința lui Isus, sora i-a vorbit despre planul lui Dumnezeu, dar el a continuat: «Indiferent de plan, eu nu stăteam...»"

- "La o predica, un preot i-a întrebat pe copii: «Cine credeți că a creat universul?» Răzvan (10 ani) a răspuns spontan: «Dumnezeu, ce nu știți!?»"

- "Văzând mai mulți porumbei albi, Elisabeta (9 ani) a spus mamei: «Un porumbel ca aceasta voi primi eu la mir?»"

Pr. Felician Tiba

*

Așa răspund copiii despre Crez,

Felician Tiba, Ed. "Presa Bună", 2013, ISBN 978-973-8191-92-1, 14x20 cm, 110 p., 6 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 50.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat