Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Prima sfântă Împărtășanie

În comunitatea Valea Mică, în prezența părinților, a nașilor și a întregii comunități și sub îndrumarea păstorului comunității, părintele paroh Iosif Agiurgioaei, zece "îngerași" l-au primit pentru întâia oară pe Isus în sfânta Împărtășanie.

Ziua de 16 iunie 2013 se anunța cu o zi înainte a fi una frumoasă. Comunitatea se pregătea, ca în fiecare an, să fie alături de alți crini nevinovați, care se apropiau pentru prima dată de Isus în sfânta Împărtășanie. Pregătiți temeinic de părintele paroh timp îndelungat, cei zece copilași în ziua de sâmbătă, 15 iunie 2013, cu inima strânsă de emoție, s-au apropiat de confesional, unde s-au întâlnit personal și în taină cu Dumnezeu.

Duminică, însoțiți de cei dragi, sub privirea întregii comunități și ocrotiți de părintele paroh, copiii au pășit în biserică, fiind conștienți că sunt cei mai importanți în acea zi, că Isus îi așteaptă cu brațele deschise, le zâmbește, este alături de ei și va rămâne cu ei totdeauna.

Toate îndemnurile din cadrul omiliei au fost îndreptate către cei zece copilași, iar părintele a accentuat foarte mult faptul că ei trebuie să rămână la fel de nevinovați cum sunt în această zi, că părinții trebuie să le fie scut și îndrumare, că nașii și întreaga comunitate trebuie să se roage pentru acești copii și să le fie un bun exemplu, pentru ca ieșind în lume, flacăra vie a prezenței lui Isus în sufletele copiilor să nu se atingă la prima adiere de vânt.

Ca mulțumire pentru această zi, copiii au pregătit împreună cu părintele paroh și un moment emoționant, care a fost însoțit la final de aplauzele comunității. Dorim ca acești copilași să rămână în continuare la fel de inocenți, sinceri și deschiși pentru a-l primi cât mai des pe Isus care rămâne cu noi și care nu ne părăsește niciodată.

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 iunie: Valea Mică: Prima sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat