Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Momente de edificare intelectuală și spirituală la Institutul Teologic

Cei 12 diaconi de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași au susținut vineri, 14 iunie 2013, examenul de Bacalaureat în Teologie. În seara aceleiași zile, părinții diaconi au plecat la casa de spiritualitate din localitatea Miroslava, județul Iași, unde, timp de o săptămână, vor participa la exercițiile spirituale conduse de pr. Corneliu Berea (SVD).

După ce miercuri, 12 iunie 2013, cei 12 diaconi au susținut examenul de jurisdicție în fața PS Aurel Percă și a pr. dr. Mihai Pătrașcu, a sosit momentul ca vineri, 14 iunie 2013, părinții diaconi să susțină ultimul lor examen în cadrul Institutului Teologic din Iași.

Universitatea Pontificală din Lateran l-a delegat președinte al comisiei de examinare pe PS Petru Gherghel, episcop de Iași,. Alături de Excelența sa au făcut parte din comisie pr. dr. Ștefan Lupu, pr. Iulian Faraoanu, pr. Lucian Farcaș. De asemenea, în sala de examene au fost prezenți și profesorii coordonatori sau moderatori ai lucrărilor scrise de cei 12 diaconi. Fiecare candidat a trebuit să-și susțină propria lucrare de bacalaureat pregătită sub atenta îndrumare a unuia dintre părinții profesori din cadrul Institutului. De asemenea, ei au trebuit să expună la un nivel academic și din punct de vedere teologic o temă extrasă din cele 10 subiecte alese pentru acest an: credința, revelația, speranța, magisterul, ministerul, păcatul, reconcilierea, harul, Euharistia și viața.

La sfârșitul examenului studenții au primit felicitările comisiei pentru modul serios în care au tratat atât examenul de Bacalaureat în Teologie, cât și pentru metoda științifică și teologică folosită în prezentarea subiectelor din lucrarea scrisă.

În seara aceleiași zile, părinții diaconi s-au deplasat în localitatea Miroslava, la casa de spiritualitate a Episcopiei Romano-Catolice de Iași, pentru a participa, timp de o săptămână, la exercițiile spirituale conduse de pr. Corneliu Berea. Aceste exerciții spirituale au drept scop pregătirea celor 12 diaconi în vederea apropiatului moment al hirotonirii lor ca preoți. Trei dintre ei vor fi hirotoniți la 23 iunie, în catedrala "Sfântul Iosif", din București, iar ceilalți nouă vor fi hirotoniți în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, la 29 iunie 2013.

Domnul să-i lumineze, să le dea putere și har pentru ca aceste zile de reculegere să fie cât mai rodnice, iar poporul creștin să se bucure apoi de darul făcut de Dumnezeu prin hirotonirea lor ca preoți! Să ne unim în rugăciune cu ei pentru ca Domnul să trimită mereu lucrători buni în secerișul său!

Virgiliu Demșa-Crainicu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 iunie: Iași: Momente de edificare intelectuală și spirituală la Institutul Teologic


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat