Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Sesiune ordinară a Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli

Membrii Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli din Dieceza de Iași s-au reunit în ultima ședință ordinară de lucru programată pentru acest an școlar, sâmbătă, 15 iunie 2013, la Sala Tineretului din cadrul Grădiniței "Sfântul Paul" din Onești, patronată de Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul.

Reprezentanții celor patru zone (Bacău, Iași, Onești și Roman), inspectorii zonali și experții școlari precum și expertul pentru învățământul preșcolar, împreună cu părintele inspector diecezan, pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., au primit la începutul ședinței salutul pr. decan Toma Rediu care a ținut să fie în mijlocul nostru pentru puțin timp. După un moment de rugăciune, părintele Iosif Bisoc, OFMConv., inspector diecezan, a salutat pe toți cei prezenți și a făcut o prezentare a ordinii de zi.

Iată câteva dintre punctele de discuție:

1. Finalizarea proiectului scrisorilor adresate părinților parohi, profesorilor de religie și Inspectoratelor Școlare Județene, necesare în ideea clarificării modalităților de încadrare pe post a profesorilor de religie și a reamintirii principiilor relației corecte profesor - paroh și profesor - ISJ-uri;

2. Editarea unor manuale de religie, în contextul schimbării programei, și a găsirii de posibilități pentru a fructifica materialele didactice ale profesorilor de religie. S-a hotărât crearea unui grup yahoo pe care fiecare profesor binevoitor va putea să își facă cunoscute materialele proprii dar și să facă schimb cu alți colegi, pentru înlesnirea muncii la catedră;

3. Analiza Olimpiadei naționale de religie și a concursului de eseuri. S-a făcut o analiză amplă a Olimpiadei naționale de Religie care a avut loc la Roman, în aprilie, dar și o trecere în revistă a rezultatelor etapei intejudețene a olimpiadei de religie pentru clasele V-VI, de la Bacău. Cât privește concursul diecezan de eseuri, se va relua în anul școlar viitor, într-un cadru oficial.

4. Statutul profesorilor de religie și al orei de religie din Dieceza de Iași și modificările legate de Missio canonica.

5. Stabilirea unui calendar al activităților Oficiului pentru anul școlar viitor (2013-2014). S-au fixat viitoarele întâlniri ale Oficiului pentru datele de: 19 august 2013 la Iași, 22 februarie 2014 la Roman și 20 iunie 2014 la Bacău. Consfătuirea profesorilor de religie ai diecezei se va ține pe 5 octombrie 2013 la Traian, Neamț. Olimpiada diecezană pentru clasele V-VI, concursul de eseuri și concursul de desene vor avea loc în aceași zi, anul viitor, la Iași. A doua ediție a pelerinajului absolvenților de liceu se va ține pe 26 aprilie 2014, tot la Cacica.

6. Promovarea asociației ep. Anton Durcovici. Profesorii vor fi încurajați să promoveze, să participe, să se înscrie și să colaboreze cu membrii acestei asociații. Pentru anul viitor, profesorii vor avea la simpozionul anual o secțiune dedicată episcopului martir Durcovici.

D-na educator Carmen Nedelcu a făcut o prezentare a activității din zona grădinițelor, făcând o trecere în revistă a ultimelor modificări din sistem.

Prof. Cristian Scripcaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 iunie: Onești: Sesiune ordinară a Oficiului pentru Pastorație Școlară și Predarea Religiei în Școli


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat