Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: O zi întreagă dedicată proclamării și ascultării cuvântului

Sâmbătă, 8 iunie 2013, în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din București, cuvântul lui Dumnezeu a răsunat întreaga zi, fiind proclamat de 75 de lectori care s-au alternat la amvon.

Acest eveniment unic în România, născut în Anul Credinței, a reunit familii și tineri din biserica gazdă și din diverse parohii din București, preoți și persoane consacrate, personalități din lumea culturală și mass-media care au proclamat scrierile sfântului Luca (Evanghelia și Faptele Apostolilor), au dăruit pâinea cuvântului divin credincioșilor prezenți în biserică și celor care au ascultat lectura în direct prin postul "Radio Maria".

La Liturghia de deschidere, Biblia a fost întronată în mod solemn în fața altarului ca semn al prezenței lui Isus în cuvântul său și ca expresie a dorinței participanților de a pune în centrul vieții lor "Scrisoarea divină" a Tatălui ceresc.

Orele de lectură intercalate de pauzele muzicale s-au desfășurat într-o atmosferă de reculegere și de rugăciune, de ascultare și de venerație a cuvântului care "nu se va întoarce la Dumnezeu fără rod, ci va face ceea ce vrea el și își va împlini misiunea" (cf. Cartea profetului Isaia, 55,11).

Ultimul capitol din Faptele Apostolilor a fost proclamat de Preasfințitul Cornel Damian care a celebrat și Liturghia de încheiere, în cadrul căreia a subliniat importanța citirii și a meditării Bibliei în familie, după exemplul sfintei Fecioare Maria a cărei viață a fost un continuu "da" spus cuvântului.

Fie ca cuvintele Psalmului "Cuvântul tău, Doamne, e făclie pentru pașii mei" (cf. Ps 119,105), care au orientat și condus pregătirea și realizarea acestui eveniment, să devină realitate cotidiană pentru toți aceia care au proclamat și ascultat cuvântul lui Isus.

Sr. Paula Burcă,
Fiicele Sfântului Paul

* * *

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iunie: București: O zi întreagă dedicată proclamării și ascultării cuvântului


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat