Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Copii și adulți în pelerinaj la Cacica

Sâmbătă, 8 iunie 2013, în sărbătoarea Inima Neprihănită a Preasfintei Fecioare Maria, un grup frumos de credincioși din Parohia Bacău "Sfânta Cruce", mai exact 26 de copii care au făcut anul acesta Prima Sfântă Împărtășanie, împreună cu părinții lor, însoțiți de părintele vicar Marius Adam, sr. Silvia și sr. Ida de la Surorile "Maria Bambina" am plecat în pelerinaj la Cacica.

În drum spre Cacica am cântat, ne-am rugat sfântul Rozariu și am căutat să explicăm semnificația unui pelerinaj în drumul de credință.

Părintele Cristian Pal, responsabil de la sanctuar, ne-a întâmpinat cu multă bucurie, s-a rugat împreună cu noi după care s-a pus la dispoziție la scaunul de spovadă, unde îl așteptau nerăbdători credincioși însetați de harul sfințitor.

Sfânta Liturghie celebrată de pr. Marius a fost înflăcărată de cântările însuflețite și participarea entuziastă a tuturor. Invitația de a ne lăsa introduși în inima de mama a Sfintei Fecioare care bate în același ritm cu inima Fiului său dumnezeiesc, ne-a încurajat să ne apropiem cu mai multă deschidere de Maria care ne așteaptă cu brațele deschise pe noi toți, fii ai Bisericii și frați cu Isus Cristos.

Consfințirea familiilor prezente și a fiecăruia în parte făcute la sfârșitul sfintei Liturghii am făcut-o cu gânduri de mare credință și de mare încredere, cu gânduri de apropiere de Dumnezeu, recunoscători pentru acest mare dar al credinței.

Providențial a fost că Icoana Maicii Domnului era acasă ca și cum ne aștepta pe noi.

În pauza de masă copiii împreună cu o parte din părinți au mers în mina de sare bucurându-se și de terenul de joacă de acolo.

Pelerinajul a continuat cu vizitarea mănăstirii Voroneț unde, prin explicarea picturii din interiorul și de pe pereții din exterior, am reaprofunndat marele adevăr de credință al vieții și al învierii în planul lui Dumnezeu.

În acest minunat și deosebit pelerinaj l-am întâlnit pe Dumnezeu, pe Mama noastră, sfânta Fecioară Maria, și am căpătat noi puteri în purtarea crucii și a responsabilității de fiecare zi în trăirea credinței în Cristos.

Tot programul zilei care a culminat cu sfânta Liturghie a fost deosebit. Ne-a ajutat să ne simțim ca "într-o familie unită". Sfânta Fecioară ne-a unit pe toți și am fost împreună: familii, preoți, surori ca o unică familie. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi. Mulțumim părintelui, surorilor, mulțumim Mamei noastre cerești care ne-a așteptat și a fost acasă, mulțumim că ne-a adunat în familia și în inima ei.

Pr. Marius Adam și sr. Silvia Brandiu (SMB)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iunie: Bacău: Copii și adulți în pelerinaj la Cacica


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat