Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: "Picătura de apă de la Maikona"

Spectacolul caritabil pentru copiii din Kenya, intitulat "Picătura de apă de la Maikona", organizat în colaborare cu TVR Iași, după succesul de la Iași, a avut loc și la Bacău, duminică, 9 iunie 2013, începând cu ora 19.00, la subsolul bisericii "Sfinții Petru și Paul". Au participat numeroși preoți și credincioși băcăuani și nu numai.

Africa. Kenya. Deșertul Chalbi. Cu toții am auzit despre aceste locuri la știri și am văzut de nenumărate ori imagini cu copii subnutriți. Ne mai mișcă oare strigătul din ochii lor? Ne-am obișnuit într-atât încât totul pare ca face parte din normalitate sau, poate, și mai rău, ne gândim "bine că nu suntem noi în locul lor".

Și totuși există oameni care nu rămân nepăsători, care știu că niciodată nu suntem prea săraci pentru a dărui un zâmbet, un cântec, o rugăciune. Care au înțeles că ceea ce contează cu adevărat este să iubești cu iubirea lui Cristos, mai ales pe cei care sunt în nevoie, care suferă și pentru care fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire.

Așa am primit duminică seara la Bacău o familie de oameni inimoși, mici și mari, care nu se tem să vorbească celorlalți despre iubirea față de aproapele. Invitați de seamă la spectacol au fost Mădălina Lefter și pr. Eugen Blaj. Aceștia au adunat în jurul lor prieteni foarte talentați care ne-au încântat într-un mod de neuitat.

"Dăruind vei dobândi" este titlul unei cărți scrise de un teolog îndrăgit al zilelor noastre, pr. Nicolae Steinhardt. Cât adevăr în aceste cuvinte! Pentru că nimic din ceea ce facem pentru acești mici frați ai lui Isus nu va rămâne fără răsplată. Și aceasta nu doar în viața veșnică, ci chiar aici, pe pământ. Pentru că rugăciunile lor de mulțumire vor străbate cerul și se vor întoarce într-o ploaie de binecuvântare asupra binefăcătorului.

Credeți că suntem mai bogați doar pentru ca locuim într-un apartament, iar unii, mai norocoși, într-o vilă cu multe camere, și nu într-o colibă îmbrăcată în piei de animale? Sau pentru că mergem zi de zi la serviciu și nu cu turma de capre în căutarea unui pâlc de ierburi, răsărite după o ploaie așteptată de luni întregi? Sunt sigură că ne înșelăm și, pentru a descoperi adevărata bogăție, vă sugerez să faceți un mic efort și să vă gândiți la Kenya. Ceea ce ne impresionează mai mult decât sărăcia lucie este credința simplă și bucuroasă a acestor oameni. Liturghia lor este o sărbătoare, cântec și dans liturgic. Învățăm ceva de la ei, de la săracii lumii; ei ne amintesc că suntem bogați doar dacă îl avem pe Dumnezeu; ne învață că trebuie să lăsăm totul în mâinile sale, cu încrederea și bucuria unui copil.

Petronela Maria Mateiș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 iunie: Bacău: "Picătura de apă de la Maikona"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat