Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (catedrală): Concert vocal-simfonic de muzică sacră, Requiem (Kv 626) de Mozart

Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a găzduit un concert vocal-simfonic de muzică sacră, duminică, 9 iunie 2013. Corul catedralei romano-catolice din Iași și orchestra "Tineri Interpreți Ieșeni" au interpretat Requiem (Kv 626) de Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul a fost pregătit și dirijat de pr. dr. Florin Spătariu.

Cu mai multe ore înainte de concert au început să sosească iubitori de frumos, de muzică sacră, astfel că la începutul concertului catedrala a devenit neîncăpătoare. În prezența PS Petru Gherghel, a părintelui paroh Iosif Dorcu, a celorlalți preoți, autorități din Iași și a persoanelor consacrate, corul catedralei romano-catolice din Iași și orchestra "Tineri Interpreți Ieșeni" au interpretat Requiem (Kv 626) de Wolfgang Amadeus Mozart.

Soliști au fost: Daniel Mateianu, Liviu Muntean, Mihaela Blându și Luiza Torboli. La orgă s-a aflat Octavian Bișoc, concertul fiind pregătit și dirijat de pr. Florin Spătariu.

Concertul a fost transmis în direct pe internet, prin intermediul http://www.ercis.ro/video/index.asp.

Părintele Iosif Dorcu a făcut o introducere la concert, felicitându-i pe toți cei prezenți pentru alegerea făcută, de a fi prezenți la concert, spunând printre altele că: "Să creezi frumosul e ceva divin, doar Dumnezeu e creatorul minunii frumosului, al armoniei prin excelență. Mozart și cei care vor interpreta opera sa vor să coboare o frântură din armonia divină în sufletele dumneavoastră, prea adesea copleșită de durere și ofuri... când strada oferă atâta gălăgie și zgomot, catedrala noastră vă oferă requiem, adică odihnă".

La finalul concertului, PS Petru Gherghel, vizibil impresionat de prestația corului și a orchestrei, a vorbit despre frumoasa rugăciune care s-a înălțat la Dumnezeu din catedrala din Iași prin intermediul concertului Requiem, a lui Wolfgang Amadeus Mozart. A felicitat apoi orchestra, soliștii și corul catedralei, și în mod deosebit l-a felicitat pe pr. Florin Spătariu, "un maestru curajos, care a adunat în jurul său atâția specialiști, soliști, instrumentiști și coriștii noștri, care ne-au făcut cu adevărat să ne rugăm și să ne manifestăm această credință a noastră".

Pr. Adrian Blăjuță

Înregistrarea concertului poate fi urmărită aici:


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat