Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (catedrală): Spectacol caritabil pentru copiii din Kenya

Un spectacol caritabil pentru copiii din Kenya, organizat în colaborare cu TVR Iași, a avut loc duminică, 2 iunie 2013, începând cu ora 19.00, în aula sinodală a catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. A participat și PS Petru Gherghel și Mihai Chirica, viceprimar al Municipiului Iași. Evenimentul, care s-a desfășurat în luna copiilor, are motoul "Picătura de apă de la Maikona".

Prima ediție a spectacolului s-a desfășurat în anul 2011, iar prezentatorii spectacolului de anul acesta au fost Carmen Olaru, director al TVR Iași, și Horia Gumeni, redactor-șef la aceeași televiziune. Francesca Giurgilă, Maria Luisa, Thomas și Ștefan Andrici, Sebastian Orzan-Dragoș, Gabriel Adrian Grigoraș și Ionuț Rusu au interpretat melodii din repertoriul internațional, clasic și tradițional kenyan.

A fost amenajat și un "colț kenyan", unde au fost așezate diferite obiecte de uz în Kenya, precum și diferite fotografii din misiune.

Invitați speciali la spectacolul de la Iași au fost Mădălina Lefter și pr. Eugen Blaj. Mădălina Lefter este o adolescentă de 15 ani, care a participat și a câștigat la mai multe concursuri de muzică, naționale și internaționale, actualmente fiind prezentatoarea emisiunii pentru copii Țara lui Piticot", de la TVR Iași.

Părintele Eugen Blaj, originar din Gherăești (NT), preot al Diecezei Romano-Catolice de Iași, este misionar fidei donum de 14 ani în misiunea din Maikona (Kenya). Părintele Eugen a oferit publicului date și imagini despre ceea ce a realizat în misiunea din Kenya, despre felul în care trăiesc oamenii în deșertul african Chalbi și despre cât de greu decurge educația copiilor.

La spectacol a fost strânsă suma de 7.500 lei, care va fi folosită pentru construirea unei grădinițe pentru copiii din Maikona, deșertul Chalbi (Kenya).

Un spectacol asemănător va avea loc duminica următoare, 9 iunie, la biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 iunie: Iași (catedrală): Spectacol caritabil pentru copiii din Kenya

Spotul spectacolului poate fi urmărit aici:


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat