Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Campus pentru copii "Strălucind ca astrele în lume"

Cu acest titlu a avut loc, în perioada 24-28 iunie 2013, campusul de vară pentru copii, adolescenți și tineri, organizat în Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău. Tema din anul acesta a fost una provocatoare: Strălucind ca astrele în lume. La acest campus au participat aproximativ 130 de copii, însoțiți de aproximativ 20 de animatori din parohie.

Cu câteva săptămâni înainte au început pregătirile acestui campus. Tinerii animatori, sub îndrumarea pr. Mătășel Răzvan, au pregătit cu mult devotament toate cele necesare pentru ca totul să decurgă bine.

Copiii împărțiți în patru grupe: grupa portocalie, grupa albastră, grupa roșie și grupa verde, având ca model anul acesta pe Dominic Savio, sprijiniți fiind de animatori, au încercat să descopere prin cântece, dansuri, piesă de teatru, cateheză, rugăciune și, în mod cu totul special, prin participarea activă la Rozariu și sfânta Liturghie, cât de important este exemplul pe care îl oferim și că toți putem fi modele, astre care strălucesc, pentru cei din jurul nostru.

Fiecare zi era încununată cu participarea la recitarea sfântului Rozariu și apoi la sfânta Liturghie a tuturor participanților la campus. Prin cântecele minunate, prin participarea activă la sacramente, copiii alături de animatori, au descoperit că secretul unei vieți pline de fericire este Dumnezeu care este prezent în toți oameni.

O zi cu totul specială a fost ziua de vineri, 28 iunie, când, după sfânta Liturghie de seară de la ora 18.00, animatorii și toți copiii, precum și părinții copiilor și animatorilor, au participat la serata care anunța sfârșitul verii împreună. S-a putut vedea, prin intermediul unui filmuleț, rezumatul acestei săptămâni pline de energie, fericire și viață. Apoi fiecare din cele patru grupuri au prezentat câte un moment artistic la care au luat parte absolut toți participanții. Copiii au mai prezentat un dans indian pregătit împreună cu sora Alice și o scenetă de teatru pregătită împreună cu Andrei Varga. În cadrul acestei serate, a luat cuvântul gazda acestui eveniment formativ și educativ, pr. paroh Isidor Dâscă, care a scos în evidență importanța desfășurării și participării la un astfel de eveniment, promițând, în aplauzele copiilor, că în fiecare an, se va desfășura în parohie, campusul de vară pentru copii.

Vara Împreună 2013 pentru copii s-a încheiat vineri, 28 iunie, cu sfânta Liturghie solemnă de la ora 18.00, Liturghia din ajun a Solemnității Sfinților Apostoli Petru și Paul, patronii bisericii noi, o liturghie pe care copiii au pregătit-o deosebit. În cadrul cuvântului de învățătură pr. Răzvan Mătășel i-a îndemnat pe participanți să pună în practică, în relațiile lor cu frații, cu surorile, cu părinții, cu colegii de la școală, cu educatorii, sfaturile învățate în aceste zile.

Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și susținut în organizarea acestui eveniment.

Pr. Răzvan Mătășel

*

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-28 iunie: Bacău "Sfântul Nicolae": Campus pentru copii "Strălucind ca astrele în lume"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat