Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Prezentarea Bibliei

Duminică, 30 iunie 2013, a doua zi de hram a bisericii "Sfinții Petru și Paul", în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.30, a avut loc prezentarea primei traduceri integrale a Bibliei și la Bacău, în biserica catolică mai sus amintită. Au venit de la Iași pr. Alois Bulai și pr. Eduard Patrașcu, cei care au oferit ani din viața lor pentru a traduce Biblia, și pr. dr. Ștefan Lupu.

La sfânta Liturghie celebrant principal a fost pr. Ștefan Lupu. Au concelebrat pr. Isidor Dâscă, pr. Eduard Patrașcu, pr. Vladimir Petercă și pr. Iosif Comorașu. La predică, pr. Alois Bulai a evidențiat faptul că Sfânta Scriptură este o comoară și toți cei care o citesc se bucură de strălucirea ei. În Sfânta Scriptură, "scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu", creștinul, citind despre Dumnezeu, descoperă de fapt cine este omul și care este destinul său.

Într-o atmosferă de mare bucurie, după ani mulți de așteptare, și noi, băcăoanii am primit ca pe un dar binecuvântat prima traducere catolică integrală a Bibliei. Acest eveniment de profundă încărcătură spirituală a adus un suflu nou și o mare bucurie comunității catolice din Bacău.

Azi am realizat mai mult un adevăr pe care l-am auzit de multe ori: Cuvântul lui Dumnezeu este viu și plin de putere. El poate schimba vieți și îi poate transforma pe oameni. Cuvântul lui Dumnezeu este dabar, ceea de promite și înfăptuiește. Cuvântul lui Dumnezeu poate crea și înnoi. Cuvântul dăruiește har și înțelepciune.

Ne bucurăm nespus pentru că avem o traducere catolică a Bibliei, cu un limbaj accesibil tuturor și care în același timp corespunde originalului grec și ebraic. Le mulțumim din inimă părintelui Alois Bulai și părintelui Eduard Patrașcu, care au oferit ani din viața lor pentru a traduce Biblia și a ne-o dărui nouă. Suntem fericiți că ne putem hrăni sufletul cu seva curată și bogată a cuvântului lui Dumnezeu. În sfârșit, o traducere catolică! Dumnezeu să răsplătească efortul tuturor celor care au contribuit la această realizare!

Alexandru Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment sunt disponibile pe site-ul www.decanatcatolicbacau.ro


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat