Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Primiție și 50 de ani de preoție ai pr. Ubaldo Oliviero, OFMCap.

Duminică, 30 iunie 2013, pentru Custodia Fraților Capucini din România, dar și pentru credincioșii și cinstitorii fericitului Ieremia Valahul din Onești, a fost o zi cu totul deosebită: primiția noilor preoți capucini, fr. Daniel-Cosmin Constantin, fr. Irimia Bejan și fr. Anton Tancău, și aniversarea a 50 de ani de preoție ai fr. Ubaldo Oliviero.

La ora 9.30, din sacristia criptei sanctuarului a pornit spre altar procesiunea liturgică a sfintei Liturghii de primiție a noilor leviți capucini, fr. Daniel-Cosmin Constantin, fr. Irimia Bejan și fr. Anton Tancău, cărora li s-a alăturat, în acest moment festiv și plin de semnificații, fr. Ubaldo Oliviero, care a aniversat 50 de ani de preoție (Sao Paulo - Brazilia, 29 iunie 1963 - Onești, 29 iunie 2013). Celor patru confrați le-au făcut cunună la altar frații capucini ai Custodiei "Fericitul Ieremia" și numeroși cinstitori ai patronului nostru spiritual.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de fr. Daniel-Cosmin Constantin, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de fr. Leon Budău, care i-a îndemnat pe noii preoți la statornicie și dăruire totală în noua lor misiune de slujitori ai poporului lui Dumnezeu.

Adresându-se fratelui Ubaldo, custodele i-a mulțumit pentru tot ce a făcut pentru custodia noastră, pentru poporul român, căruia i-a dăruit mai bine de două decenii din viața sa, pentru tot ce a făcut pentru ca memoria fericitului Ieremia să rămână veșnic vie pe meleagurile sale natale.

La sfârșitul sfintei Liturghii, însuflețite prin cântec de slavă de corul sanctuarului condus de prof. Monica Grosu, a ținut să aducă mulțumiri, din partea primițianților, fr. Irimia Bejan, care a scos în evidență rolul familiei, al formatorilor, al rugăciunilor credincioșilor în viața lor de până acum, cerând în același timp continuarea acestui sprijin și pentru noua lor misiune. Luând apoi cuvântul fr. Ubaldo, vizibil emoționat, s-a definit pe sine ca pe "o jucărie în mâinile lui Dumnezeu", căci cea mai mare parte din slujirea sa preoțească și-a petrecut-o în misiuni (11 ani în Brazilia, la Porto Seguro, și 22 de ani în România, la Onești). Mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru aceste daruri concrete, pentru aceste exemple vii, frații capucini din Custodia "Fericitul Ieremia" reînnoiesc față de cei sărbătoriți urările de "Pace și Bine", dar și față de aceia care le sunt alături și îi asigură de rugăciuni adresate "Stăpânului a toate", pentru ca misiunea lor să fie rodnică.

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap.

Articol preluat de pe www.ofmcapucini.ro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 iunie: Onești: Primiție și 50 de ani de preoție ai pr. Ubaldo Oliviero, OFMCap.


 


lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat